Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:07
11.6.2021.

Zatvorena ulica kroz Trebjesu: Vozači negoduju, pješaci se raduju sigurnim šetnjama

Ako se ovih dana vozilom uputite saobraćajnicom koja prolazi kroz park šumu Trebjesa, preciznije ulicom koja spaja Ulicu Voja Deretića sa Trebješkom, dočekuju vas betonske žardinjere, koje blokiraju put.


Vozači i pješaci, sa kojima smo razgovarali, različito komentarišu zatvaranje ulice. Oni koji upravljaju vozilima nijesu oduševljeni, jer to znači da će morati dodatno da kruže i da se "probijaju" kroz gužve na bulevaru, a negoduju i što nijesu ranije upozoreni.

Vozači koji godinama koriste ovaj put nijesu zadovoljni što će morati da mijenjaju trasu puta do 15. oktobra, do kada je na snazi ova mjera.

„Kružićemo u značajnoj mjeri. Ovo nije racionalno za vozače, ni za saobraćaj“, kaže vozač Branko Janjić.

Ističe da je kod stanovnika prigradskih naselja Kličeva i Straševine stvorena navika da saobraćaju ovim putem.

 „Ovo je put bio za komunikaciju, da se rastereti saobraćaj kroz bulevar i druge saobraćajnice. Mislim da je ovo malo nekorektno prema vozačima. Obavještenja treba da stoje na početku. Ovo je neprofesionalan odnos prema vozačima“, naveo je Janjić.

I Luka Radulović, koji je svakodnevno koristio ovu saobraćajnicu, nije krio iznenađenje što je morao da se okrene i nastavi drugim putem do odredišta.

„Mislim da treba da bude objavješetenje neko istaknuto makar na krivini. Saobraćaj će se zagušiti na bulevaru i duže će se putovati“, kazao je Radulović.

Ana Jokić, koja živi u blizini park šume Trebjesa, i koju smo zatekli prilikom šetnje, kaže da su zatvaranjem ulice dijelom odsječeni od grada, zbog čega će morati u značajnoj mjeri da kruže automobilima.

„Ne podražavam ovu odluku“, jasna je ona.

I dok vozači negoduju, šetači, rekreativci, roditelji raduju se bezbrižnim šetnjama.

„Što se mene tiče za šetnju sa djetetom je super stvar, ne moram da brinem za auta. Mi često ovuda šetamo i sviđa nam se ideja o zatvaranju ulice“, kaže Marija Šofranac, koja ovu odluku pozdravlja i kao vozač.

Terić Saša sjeća se da je put ranije bio zatvoren i pozdravlja ponovnu odluku.

„Nije potrebno ovuda vozila da prolaze, ima dosta puteva, koje mogu koristiti kao alternativu, ovaj put da ostane zatvoren i ostavljen za građane da mogu da prošetaju“, poručio je Terić.

Kako se ovih dana može zapaziti, Ulicom Vuka Karadžića pa do skvera, primjetne su pojačane gužve u saobraćaju.

Zatvorili ulicu zbog bezbjednosti pješaka

Na zahtjev nikšićkog Centra bezbjednosti i stanara Ulice Voja Deretića na pomenutoj ulici od „Trim centra“ do ukraštanja sa pristupnom saobraćajnicom koja vodi do Lovačkog doma, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj donio je odluku da se postave fizičke zapreke - žardinjeri.

Sekreterijat je imajući u vidu da je ugrožena bezbjednost pješaka, jer vozači ne poštuju postavljene saobraćajne znakove zabrane kretanje motornih vozila ovom ulicom, utvrdio da je neophodno postavljanje zaštitno ukrasnih žardinjera, kako bi se zaštitii pješaci, navodi se u obrazloženju Sekreterijata, u koji je portal Onogošt imao uvid.

U dokumentu se navodi da ova zabrana važi od 15. aprila do 15. oktobra. Isto objašnjenje nalazi se na tabli koja je postavljena u blizini žardinjera i znaka da je zabranjen saobraćaj, a koji vozači rijetko i uoče. Međutim, ova odluka se nije poštovala sve do prije par dana unazad, kada je saobraćaj zatvoren.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.