Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
13:27
11.8.2020.

Zbog krova cijela zgrada u problemu: Stanovi su nam propali

Stanari zgrade u Ulici VI crnogorske P+4 već četiri godine imaju velikih probema sa krovom, zbog kojeg su im, usljed padavina, oštećeni stanovi.


Kako ističu, u njihovim stanovima nema uslova za život, naročito u onima na posljednjem spratu, koji su najugroženiji, kao i da je čitava zgrada oronula.

Velibor Dubljević, vlasnik stana koji se nalazi na posljednjem spratu, kazao je da su stanovi praktično propali jer svuda ide voda i da sve stvari koje je uložio u stan mogu da "idu" u kontejner.

„Problem je nastao što ta naša zgrada nema krova. Ukoliko pane kiša nastanu strašni problemi, na sve strane ide voda. Nema, tu baš nema života. Žalili smo se svakom živom, niko neće da nam izađe u susret i morali smo na ovaj način da pokrenemo priču neće li se išta desiti“, naveo je Dubljević, koji je dodao da su se prije godinu dana obraćali predsjedniku Opštine i da nikakav odgovor od njega nije dobio.

„Prije četiri mjeseca smo imali neki sastanak u Opštini. Tada je bilo obećano da će nam biti dato oko 20.000 eura, ali ništa od toga. Čitava je zgrada oronula, sa vrha do dna", kazao je on.

On se požalio i na rad agencije koja je vodila brigu o njihovom ulazu preko godinu dana, a koja je kako naglašava, nije riješila njihov glavni problem, a uzimala je novac.

„Odlučili smo da nađemo novog predsjednika zgrade pošto je ranije bila agencija,koja nas je urnisala. Koja je tu došla samo da nam uzme novac. Uzimala je 10 eura po stanu, to je 480 eura od čitave zgrade. Agencija je bila godinu dana, i uradila je samo nova stakla i ofarbala ulazna vrata“, naveo je on.

Istu muku muči i Ratka Radojičić, koja ima stan u istom ulazu, ali u kom ne živi, jer kako ističe, nema uslova za to.

„Problem je od krova. U moj stan je prešlo iz Veliborovog stana. Jednostavno kako voda njemu toči, tako svima nama. Stan je bio sređen, a za pola godine ga neću moći izdati, niti prodati jer u njemu nema života. Ja taj stan ne mogu zaključati. Strepim oće li padati kiša bilo gdje da odem, da ne prokaplje komšinici ispod mene“, ističe Radojčić.

Stanarka zgrade, Anka Bijelović, kazala nam je da je i njen stan prilično oštećen.

„U mom stanu je napravljena prilična šteta jer toči u spavaćoj sobi i kupatilu, pa kada pada kiša moram da držim lavore u spavaćoj sobi“, ističe ona.

Stanari su naglasili da se nadaju da će im pomoći Opština da riješe ovaj problem i da će zimu dočekati sa saniranim krovom.

Ovim povodom obratili smo nadležnima u Opštini od kojih čekamo odgovor.

Ostale vijesti iz kategorije