Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Bilo jednom u Anadoliji” sjutra u Nikšićkom pozorištu

25593804_10210632427422521_438182735_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2017. u 08:15

U sali Nikšićkog pozorišta sjutra, sa početkom u 20h, biće prikazan turski film "Bilo jednom u Anadoliji“, koji je režirao Nuri Bilge Ceylan.

Organizatori projekcije su Institut "Yunus Emre“ iz Podgorice i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Film je baziran na istinitom događaju. Kolona od tri automobila probija se kroz noć. Putnici će tu i tamo zastati, osmotriti teren i ubrzo nastaviti put kroz beskrajnu pustoš Anadolije. Na putu se, kako saznajemo, nalaze već satima, ali desilo se ubistvo i birokratska procedura mora biti ispoštovana. Navigator kolone je osumnjičeni, koji pijanstvo prilikom izvršenja zločina navodi kao razlog zbog kog ne može da se sjeti gdje je zakopano telo ubijenog. Kilometri odmiču, a mrak i monotonost pejzaža ne idu na ruku tragačima. Svako brdo obećava da krije odgovor koji će ljudskom naporu udahnuti smisao, da bi se iza njega ukazala samo još jedna dolina i isti vijugavi put...

"Bilo jednom u Anadoliji" dobitnik je Velike nagrade žirija na Filmskom festivalu u Kanu. Film je osvojio ukupno devet nagrada, među kojima i nagradu za najbolji film, najbolji scenario, najboljeg reditelja i najboljeg glumca.

Uloge igraju Muhammet Uzuner, Yilmaz Erdogan, Taner Birsel.

Proizvodnja je 2011. godina, a trajanje 150 minuta.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.