Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gradska kuća: Tribina „Antifašizam i kultura“

punkt_decembar_tribina
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.12.2017. u 07:17

Kulturni centar Punkt danas od 17h u Gradskoj kući organizuje tribinu „Antifašizam i kultura“. 

Kako navode iz te NVO, antifašizam i kultura predstavljaju vrijednosti koje ni jedno društvo ne smije da zapostavi, već naprotiv, da ih promoviše, podržava i poštuje na svim nivoima.

„Spoj antifašističkog stava i kulturnog djelovanja predstavlja snažnu kombinaciju u borbi protiv svih oblika diskriminacije, mržnje i nejednakosti. KC Punkt, kao organizacija koja baštini antifašistički duh, i bavi se promocijom kulture, prepoznala je aktuelnost ove teme, iz čega se rodila ideja za ovim događajem“, navode iz tog udruženja.

Na tribini će svoje stavove o predmetnoj temi iznijeti renomirani stručnjaci i aktivisti na polju istorije, kulture i umjetnosti,Ljiljana Karadžić - istoričarka umjetnosti, Petar Lekić, istoričar, Petar Glendža, istoričar.

Tribina „Antifašizam i kultura“je dio decembarskog Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, koja se realizuje uz podršku JU Narodna biblioteka "Njegoš" i Ministarstva kulture Crne Gore.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.