Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Histerija” večeras na sceni Nikšićkog pozorišta

ema7583
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2021. u 22:59

Predstava "Histerija", posljednja u nizu "Beo art" revije predstava, biće izvedena večeras u 20 časova u Nikšićkom pozorištu.

 

Tekst potpisuje Teri Džonson, a režiju Ivan Vuković. U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Goran Jevtić, Suzana Lukić, Aleksandar Đinđić i Anđelika Simić (glas).

„Predstava je vrlo dinamična, dijalozi duhoviti i promišljeni, gluma izvanredna. Ko zna ponešto o Frojdu i Daliju ima razlog više da je pogleda. Međutim, mislim da opis da se radi o susretu ova dva briljantna uma nije baš egzaktan. Fokus je na Frojdu, koji pred kraj života sumnja u jednu od teorija na kojoj je bazirao čitav svoj psihoanalitički rad. Sumnja u sebe, u smisao svog poziva i života, haos, predstavljen u liku Dalija, gubljenje granica između sveta oko sebe i u onoga u sebi,
ova predstava je kao jedna jeziva, zabavna, zastrašujuća halucinacija čoveka na samrti. Efekti svetla, zvuka i fantastične sinhronizovanosti glumaca zaista čine da imate osećaj da ste izgubljeni u košmaru. Glavna zamerka je vezana za sam tekst, a ne za njegovo izvođenje i predstavlja, po mom mišljenju, banalizovan i nedovoljno razrađen sukob u psihi samog Frojda koji mu nije dozvolio da u potpunosti prodre u tajne ljudske duše. On, naime, zbog traumatičnih iskustva iz sopstvenog detinjstva s kojima nije u stanju da se suoči bazira znatan deo svog rada na negaciji istih na taj način oštećujući pacijentkinju. Intersantna ideja no pomalo naivno izvedena. Sve u svemu, odlična predstava, fantastične gluma i režija, i puno nadrealnog humora!”, izvod iz kritike.

Nikšićko pozorište je organizovalo reviju predstava pod sloganom „Magija se nastavlja”, a posjetioci su prethodne tri noći imali priliku da odgledaju predstave “Amateri“, „Čitač“ i „Crna kutija”.

                                                                                                        

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci