Autor: onogost.me
Foto: Zuns.me
07:56
27.3.2020.

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs "Razvijajmo kulturne navike“

Ministarstvo kulture raspisalo je konkurs za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblastima umjetnosti i kulture “Razvijajmo kulturne navike”.


Usljed situacije izazavne COVID 19 virusom,rok za dostavljanje prijava produžava se za 30 dana, odnosno zaključno sa 06. majom ove godine.

Tekst Konkursa, kao i prijavni obrazac objavljeni su na internet stranici Ministarstva kulture www.mku.gov.me kao i na portalu e-uprave dana 06. marta.

Iz Ministarstva kulture su sugerisali da se sve prijave projekata/programa dostavljaju elektronskim putem u zip/rar format na e-mail adresu: [email protected]ku.gov.me.

“Cilj navedenog je doprinos potrebi zaštite zdravlja građana i iskazivanja visokog stepena odgovornosti usljed okolnosti izazvanih virusom COVID 19”, navodi se iz ovog Ministarstva.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.