Autor: onogost.me
Foto: kinoteka.me
08:17
12.8.2019.

Nikšićko pozorište: Film “Varljivo leto ’68”

U Nikšićkom pozorištu večeras, sa početkom u 20h, biće prikazan film “Varljivo leto ’68” (1984), koji je režirao Goran Paskaljević.


Uloge: Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Mija Aleksić, Ivana Mihić, Sanja Vejnović, Neda Arnerić, Dragana Varagić…

U ljeto 1968. godine maturant Petar stasava za ljubav zaljubljujući se naizmjenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obje ćerke predsjednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe “ženu svog života” dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, uštogljenog čovjeka, dogmatskih shavatanja, koji vjeruje da se omladina može vaspitavati samo “čvrstom rukom” i koji pati zbog svog buržoaskog porijekla.

Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

Ovaj klasik jugoslovenske kinematografije prikazuje se u okviru ciklusa filmova posvećenih Danilu Bati Stojkoviću, a u kojima je glumac imao zapažene uloge.

Organizatori programa su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, u okviru programa Nikšićka kulturna scena 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:21
  24.8.2019.

  Iako su prošle četiri godine od pojavljivanja prve zbirke poezije "Pjesmom te ćutim" na kulturnom nebu, Sava Radulović nije ostala praznog papira. Svoju dnevnu dozu slova “trošila“ je na prvom romanu “Talik“ koji se za sada može pronaći u Duhovnom centru u Karađorđevoj ulici u Nikšiću i u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Za portal Onogošt otkrila je zašto roman nosi naziv “Talik“, da li je zlo u čovjeku samo  svojevrstna maska ili pak nametnuta osobina koja nije naša, o taličnim ženama...

 • 08:00
  24.8.2019.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

 • 15:20
  23.8.2019.

  Duh Indije i magične melose te drevne civilizacije na ulicama Nikšića donijeće grupa Tapi Project na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača.

 • 08:05
  23.8.2019.

  Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju tri filma.