Autor: onogost.me
Foto: kinoteka.me
08:17
12.8.2019.

Nikšićko pozorište: Film “Varljivo leto ’68”

U Nikšićkom pozorištu večeras, sa početkom u 20h, biće prikazan film “Varljivo leto ’68” (1984), koji je režirao Goran Paskaljević.


Uloge: Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Mija Aleksić, Ivana Mihić, Sanja Vejnović, Neda Arnerić, Dragana Varagić…

U ljeto 1968. godine maturant Petar stasava za ljubav zaljubljujući se naizmjenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obje ćerke predsjednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe “ženu svog života” dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, uštogljenog čovjeka, dogmatskih shavatanja, koji vjeruje da se omladina može vaspitavati samo “čvrstom rukom” i koji pati zbog svog buržoaskog porijekla.

Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

Ovaj klasik jugoslovenske kinematografije prikazuje se u okviru ciklusa filmova posvećenih Danilu Bati Stojkoviću, a u kojima je glumac imao zapažene uloge.

Organizatori programa su Crnogorska kinoteka i JU Nikšićko pozorište, u okviru programa Nikšićka kulturna scena 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije