Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Monodrama „Petrijin venac“

petrija
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2017. u 05:46

Večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biće izvedena monodrama „Petrijin venac“ u produkciji teatra „Favi“ iz Beograda.

Po motivima istoimenog romana Dragoslava Mihailovića, predstavu je režirao Duško Anđić, muziku napisala Vanja Pilipović, a igra Ljiljana Đurić koja je i dramatizovala Mihailovićev tekst. 

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10h do 20h) po cijeni od dva eura, a za rezervacije može se pozvati na broj 068/461-310.

Monodrama „Petrijin venac” govori o životu nepismene, ali izuzetno inteligentne seoske žene sa polovine prošlog vijeka. U njoj je obuhvaćen čitav Petrijin život, pa publika saznaje i za ljubavna nevjerstva glavne junakinje, upoznaje njene komšije, a sve to kroz, veoma duhovite, komične, ali i tragične situacije. 

Predstava je proglašena najboljom predstavom na 11. Festivalu malih scena Republike Srpske, a na prošlogodišnjem Međunarodnom teatarskom festivalu u Moskvi „Petrijin venac” nagrađen je „Srebrnim vitezom”.

Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.