Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”Ćelava pjevačica”

celava
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2016. u 09:04

U Nikšićkom pozorištu, večeras sa početkom u 20 časova, biće  izvedena predstava „Ćelava pjevačica”, rađena u produkciji KIC-a „Zeta“ Golubovci.

Riječ je o komediji koja je nastala po tekstu Ežena Joneska, u režiji Slobodana Milatovića. Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

“Ćelava pjevačica” je urađena po jednom od najznačanijih, ne samo dramskih nego uopšte književnih djela u dvadesetom vijeku, a premijerno je izvedena u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015“.

U predstavi igraju: Ana Vučković, Bojana Malinovska, Dejan Ivanić, Petar Novaković i Aleksandar Gavranić. Kostime je radila Lina Leković, dizajn Suzana Pajović, producent je Ljubo Kaličanin, dok je adaptaciju i scenografiju uradio reditelj Slobodan Milatović.

“Za mene je veoma značajan rad na ovoj predstavi, jer po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri radim neki Joneskov tekst. Ćelava pjevačica je svakako njegov najznačajniji komad, a meni je sigurno jedan od najomiljenijih dramskih tekstova koji je rediteljski veoma zahtjevan jer je u osnovi komedija, a pri tom je napisan kao “antikomad”, tj drama apsurda. Tragajući za njegovim smislom radikalno sam promijenio dramsku strukturu i rediteljski pokušao da mu dam formu bajke, a da pri tom sve ostvarim minimalnim glumačkim i scenskim sredstvima'', rekao je o predstavi Milatović.

Cijena ulaznice je četiri eura, a u prodaji su na biletarnici Nikšićkog pozorišta do početka predstave. Rezervacije se mogu potražiti na broj telefona 068/241-701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.