Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

O životu Boška Golovića i dr Slobodana Nikčevića

121f08cabaa08d93ff08d762efaad91d
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 02.10.2017. u 08:20

Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića obilježilo je 22 godine rada, a u okviru večeri upriličen je omaž prvim predsjednicima Društva, Bošku Bubi Goloviću i dr Slobodanu Nikčeviću.

Govoreći o životu Bube Golovića, Slobodan Bato Mirjačić je podsjetio na njegov ratni  život,  ranjavanja,  brojna odlikovanja i priznanja, ali i radni angažman u “Zetatransu”, SUBNOR-u, predsjednikovanje u FK “Sutjeska” i “Zahumlje”.

“Bio je bez jednog plućnog krila, a disao je punim kapacitetom”, kazao je Mirjačić. Golović je dobitnik brojnih nagrada i odlikovanja među kojima su Trinaestojulska nagrada, Nagrada oslobođenja Podgorice “19. decembar” i Povelja Privredne komore Jugoslavije za životno djelo. Publicista Maksim Vujačić kazao je da je primarijus dr Slobodan Nikčević bio jedan od osnivača Društva i predsjednik u periodu od 2000. do 2006. godine. Podsjetio je na Nikčevićevu bogatu  radnu biografiju, na to da je bio predsjednik Opštine, direktor bolnice u Brezoviku, ali i planinar, akcijaš, aktivista Crvenog krsta...

“Dr Slobo, kako smo ga zvali, ostaće u našem sjećanju ne samo kao jedan od najuglednijih građana Nikšića nego kao i omiljen čovjek. Humanista, prijatelj, gospodin u punom smislu te riječi, staroga kova, neko ko je toliko volio Crnu Goru i svoj Nikšić da ga bez njih ne bi mogli zamisliti. Imalo se šta od njega naučiti iako nikada nikome ništa nije nametao. Svojom blagošću, dobrotom, skromnošću, obrazovanjem, poznavanjem istorije Nikšića i Crne Gore, njenih ljudi, osvajao je i zadobijao najdublje poštovanje”, istakao je Vujačić i dodao da Nikčević posljednji iz velike plejade nikšićke gospode.
Sadašnji predsjednik Društva, prim. dr Radovan Raco Mijanović, podsjetio je da je Društvo osnovano u hotelu “Onogošt” 29. septembra 1995. godine, da je imalo uspone i padove u radu, ali uvijek “ostajalo dosljedno svom programu i osnovnim načelima, na dobrobit Nikšića i Crne Gore”. Podsjetio je na dva perioda Društva, onaj iz 2001. i 2017, godine kada je intenzivirano djelovanje i postignut kontinuitet aktivnosti. Brojne su aktivnosti koje je Društvo tokom 22 godine rada realizovalo, a jedna od njih je manifestacija “Dobri duh Onogošta-Nikšić”, koja je osnovana  sa hotelom “Onogošt” i ove godine ponovo obnovljena.

Program je vodila Vesna Kovač, a grupa “Rebeka” i Zoran Džiknić otpjevali su nekoliko pjesama o Nikšiću. Organizator događaja je Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića u okviru Programa podrške razvoju kulture  i manifestacije „Septembarski dani.“

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.