Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:57
12.3.2020.

Požarevac: Deset prvih nagrada za učenice Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“

Tradicionalno i ove godine održano je XVIII Međunarodno takmičenje mladih solfeđista u Požarevcu na kojem su učestvovale i učenice Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“.


One su ove godine po prvi put provjerile svoja znanja iz harmonije i muzičkih oblika, a uprkos jakoj konkurenciji, nijesu izostale brojne nagrade.

Ukupno je osvojeno jedanaest nagrada, i to deset prvih i jedna druga nagrada.

Maja Mijanović, učenica I razreda osvojila je prvu nagradu iz solfeđa, a Jovana Jaredić (II razred) uzela je prvu nagrada iz solfeđa, harmonije i iz muzičkih oblika.

Marija Vojinović (II razred) dobitnica je prve nagrada iz harmonije i iz muzičkih oblika, Maša Deretić (II razred) osvojila je prvu nagrada iz muzičkih oblika i iz teorije muzike dok je Sanja Mijanović (III razred) uzela prvu nagrada iz solfeđa i iz muzičkih oblika, a drugu nagrada iz harmonije.

“Pomenute učenice su napornim radom, marljivošću i istrajnošću postigle zavidne rezultate, ali zahvalnost se pripisuje i njihovim mentorima Milici Milović, prof. solfeđa, Dragani Glomazić, prof. muzičkih oblika i Valentini Topalović Jaredić, prof. harmonije, kao i Upravi škole na podršci i razumijevanju”, naveli su iz te škole.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".