Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
19:21
8.9.2019.

Produžen konkurs za dizajn muzejskih suvenira

Rok za dostavljanje prijava u okviru Međunarodnog poziva za odabir umjetnika za program razmjene – dizajn muzejskih suvenira produžen za 14 dana, uzimajući u obzir važnost poziva i interesovanje, saopšteno je iz Ministarstva kulture.


Novi rok za dostavljanje aplikacija je 20. septembar 2019. godine.

Više informacija o pozivu, kao i aplikacioni formular na crnogorskom i engleskom jeziku možete pronaći na sajtu Ministarstva kulture, ili se obratiti Odjeljenju za međunarodnu saradnju na e-mail adrese [email protected] i [email protected] .
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:20
  7.6.2020.

  Aleksandar Sergejevič Puškin (1799 - 1837) je jedan od onih književnika čije djelo predstavlja prelazak u novu fazu procesa razvoja ruske književnosti, ali je u isto vrijeme i pisac čije djelo je po misaonoj i emocionalnoj dubini toliko impresivno da ovog autora svrstava u onaj niz velikh stvaralaca kojima snaga izvire iz bogatstva izražajnosti i upečatljivosti pjesničke slike.

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.