Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tribina “Agora” večeras u “Zahumlju”

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2023. u 09:22
“Mediji: od slobode do manipulacije” - prva je tema nove tribine Javne ustanove (JU) “Zahumlje” pod nazivom “Agora”.

Tribina će biti  održana večeras, sa početkom u 19 časova u sali “Zahumlja”. Učesnici su teoretičarka medija, filosofkinja i predsjednica Estetičkog društva Srbije, prof. dr Divna Vuksanović (FDU, Beograd); filosof i profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, prof. dr Dušan Krcunović i demonstratorka na Filozofskom fakultetu (Nikšić) i novinarka, prof. Bojana Šolaja.

“Nova tribina koju pokreće JU "Zahumlje" pod nazivom "Agora", a čiji je idejni tvorac i moderatorka Anđela Peković, urednica kulturnog programa u formi razgovora i diskusije – pod kritičkom lupom učesnika – pokrivaće različite teme iz svijeta kulture, umjetnosti, kao i društvena pitanja, a sve u službi podsticanja dijaloga ali i odvijanja javnog diskursa kao osnovne paradigme svakog demokratskog društva. Otud, po uzoru na antičko-grčke trgove i rimske forume, potreba da se, u nešto skromnijem formatu, stvori povoljan ambijent za raspravu o svim važnim temama koje su u interesu čovjeka. Dakle, tribina "Agora" pretenduje da osvoji istinu današnjeg svijeta života, revitalizuje dijalog, kritiku i omogući slobodan javni prostor svakom čovjeku koji još istinski nastoji da postavlja pitanja i traga za odgovorom.

Budući da mediji u velikoj mjeri oblikuju naš pogled na stvarnost, usmjeravaju i kreiraju društvene procese, pretpostavljaju informaciju za svoju osnovnu jedinicu i funkciju a slobodu za proklamovanu vrijednost, preostaje nam da sagledamo medije u totalitetu – od njihove prirode do (zlo)upotrebe, moći, odgovornosti itd”, navodi se u najavi programa.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – komedija “Male šape na velikom putovanju”, drama, akcija “Džoker: Ludilo u dvoje”, triler “Genijalna prevara” i drama “Bauk”.