Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Večeras književno veče “Poetska propaganda”

propaganda_naslovna
onogost.me, privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 08:00

Književni klub "Poenta poetika" u saradnji sa JU "Zahumlje"  večeras s početkom u 19:30h organizuje književno veče pod nazivom "Poetska propaganda” u kafe baru Propaganda. 

Kako navode iz  kluba, novootvoreni lokal koji širi samo dobre vibracije, propagira sve oblike kulture pa svojom originalnošću i neobičnošću plijeni već mjesecima, ustupio im je prostor za ovaj put poetsku propagandu. 

“Cilj večeri je pridobijanje čitalaca na još jednoj nesvakidašnjoj lokaciji uz našu dobro poznatu parolu 'Ako neće čitalac stihu, hoće stih čitaocu'! U julu ove godine došli smo na ideju da mjesta gdje čitamo stihove ne budu uobičajena nego da putujemo stihom na najrazličitije lokacije. Tako smo led probili u nikšićkom Norris pabu, dobili zaista izvanrednu reakciju slušalaca i nekako sa njima razmijenili tu pozitivnu energiju uz par stihova i piva. Nakon tog uspješnog stihovanja, odlučili smo da sledeća lokacija bude baš ovdje”, rekla je Sava Radulović iz kluba “Poenta poetika”.

Večeras će stihove govoriti mladi članovi kluba: Sonja Milatović, Lazar Šćekić i Jelena Mušikić, a gosti večeri su Slava Vojinović i Radule Rakočević. Moderator večeri biće prof Sava Radulović koja će i sama pročitati neke od svojih stihova.

Večerašnji događaj realizuje se  u sklopu programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Iz kluba najavljuju i objavljivanje zbornika radova, koji će zaokružiti njihov jednogodišnji rad. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – drama, horor “Tiho mjesto: Dan prvi” i drama “Horizont: Američka saga - prvo poglavlje”.