Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:17
12.4.2019.

CKM: Zar treba iz komšiluka da uzimamo primjere kako da uredimo svoju kuću?

Odbijanje našeg amandmana, koji se  odnosi da obaveza svake političke partije koja se finansira iz lokalnog i državnog budžeta bude isticanje crnogorske zastave na stranačkim prostorijama, a koje je predložio poslanik Andrija Popović, pokazatelj je da Vlada svojim odlukama nanosi štetu državnim simbolima, kazali su iz Crnogorske kulturne mreže.


“Ovim gestom Vlada vjerovatno nije željela da se zamjera Andriji Mandiću i ostalim građanima naše države koji permanentno rade na osporavanju državnih simbola i satanizaciji crnogorskog identiteta. Zanimljivo je da je u obrazloženju ove nepromišljene odluke navedeno kako to nije praksa u regionu. Gospodo iz Vlade, zar treba iz komšiluka da uzimamo primjere kako treba da uredimo svoju kuću? Da nije smiješno bilo bi žalosno”, istakli su iz CKM-a.

U njihovom saopštenju se navodi da je Vlada prilikom predlaganja izmjena i dopuna Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti pokazala nedosljednost.

“Odustali su od prvobitog prijedloga o načinu kako se pozdravlja himna. Naravno, ne možemo govoriti o Vladinim prijedlozima, a da ne spomenemo da su prilikom njihovog sastavljanja pokazali pravno neznanje, ne tražeći da Zakon bude usklađen sa Ustavom i drugim opštim pravnim aktima povezanim sa ovim zakonom”, navodi se u saopštenju.

Iz ove nevladine organizacije se navodi da je Vlada prilikom rasprave o zakonu prihvatila predlog Draginje Vuksanović da se grb Crne Gore može koristiti kao robni žig

“Kao što je crnogorska javnost upoznata, naša organizacija je svim poslanicima u Skupštini Crne Gore dostavila predloge amandmana kako bi se dobio kvalitetan Zakon, ali nažalost zbog nespremnosti poslanika da se suprostave Vladi, amandmani nijesu predloženi na usvajanje, jer očito nekom nije stalo da se radi na jačanu državnih simbola, kao i da se stane na kraj onima koji ih ne poštuju”, navodi se na kraju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:09
  19.6.2019.

  Održana je osma Opštinska izborna konferencija DPS-a Plužina na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 30 članova.

 • 10:54
  18.6.2019.

  Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, istaknuto je na protestnom skupu pokreta “Do slobode” održanom sinoć u hotelu “Jugoslavija”, kojem je prisustvovalo pedesetak pristalica.

 • 08:20
  17.6.2019.

  Građanski pokret “Do slobode” organizuje protestni skup večeras u 20h, u sali hotela Jugoslavija.

 • 19:04
  15.6.2019.

  Na danas održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Šavnik izabran je odbor od 54 člana i 23 člana koji ulaze u sastav Opštinskog odbora po funkciji i čine novi Opštinski odbor koji ukupno broji 77 članova.