Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:17
12.4.2019.

CKM: Zar treba iz komšiluka da uzimamo primjere kako da uredimo svoju kuću?

Odbijanje našeg amandmana, koji se  odnosi da obaveza svake političke partije koja se finansira iz lokalnog i državnog budžeta bude isticanje crnogorske zastave na stranačkim prostorijama, a koje je predložio poslanik Andrija Popović, pokazatelj je da Vlada svojim odlukama nanosi štetu državnim simbolima, kazali su iz Crnogorske kulturne mreže.


“Ovim gestom Vlada vjerovatno nije željela da se zamjera Andriji Mandiću i ostalim građanima naše države koji permanentno rade na osporavanju državnih simbola i satanizaciji crnogorskog identiteta. Zanimljivo je da je u obrazloženju ove nepromišljene odluke navedeno kako to nije praksa u regionu. Gospodo iz Vlade, zar treba iz komšiluka da uzimamo primjere kako treba da uredimo svoju kuću? Da nije smiješno bilo bi žalosno”, istakli su iz CKM-a.

U njihovom saopštenju se navodi da je Vlada prilikom predlaganja izmjena i dopuna Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti pokazala nedosljednost.

“Odustali su od prvobitog prijedloga o načinu kako se pozdravlja himna. Naravno, ne možemo govoriti o Vladinim prijedlozima, a da ne spomenemo da su prilikom njihovog sastavljanja pokazali pravno neznanje, ne tražeći da Zakon bude usklađen sa Ustavom i drugim opštim pravnim aktima povezanim sa ovim zakonom”, navodi se u saopštenju.

Iz ove nevladine organizacije se navodi da je Vlada prilikom rasprave o zakonu prihvatila predlog Draginje Vuksanović da se grb Crne Gore može koristiti kao robni žig

“Kao što je crnogorska javnost upoznata, naša organizacija je svim poslanicima u Skupštini Crne Gore dostavila predloge amandmana kako bi se dobio kvalitetan Zakon, ali nažalost zbog nespremnosti poslanika da se suprostave Vladi, amandmani nijesu predloženi na usvajanje, jer očito nekom nije stalo da se radi na jačanu državnih simbola, kao i da se stane na kraj onima koji ih ne poštuju”, navodi se na kraju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:23
  13.12.2019.

  Po najnovijim istraživanjima Centra za demokratiju i ljudska prava CEDEM najbolje ocijenjeni crnogorski političari su predsjednik države i premijer Milo Đukanović i Duško Marković. Na današnjem predstavljanju rezultata istraživanja “Političko javno mnjenje Crne Gore” saopšteno je da je porastao rejting Demokratske partije socijalista, kao i da građani najviše povjerenja imaju u sistem obrazovanja i SPC.

 • 16:11
  13.12.2019.

  Predsjednik DNP-a Milan Knežević zakazao je sjednicu GO partije na kojoj će svi predsjednici opštinskih odbora i članovi GO dobiti konkretne zadatke u cilju, kako poručuju iz stranke, masovnosti crkveno narodnog sabora koji će biti održan u subotu 21. decembra u Nikšiću.

 • 09:01
  11.12.2019.

  Stotinu osamnaestogodišnjaka učlanjeno je u nikšićki DPS, saopšteno je iz te stranke. 

 • 15:14
  9.12.2019.

  Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.