Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:35
4.3.2021.

Davidović: Ni mrtav sa DPS-om

Osnivač i lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović kazao je da nikada ne bi ušao u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).


Davidović, kako je saopšteno iz Narodnog pokreta, posjetio je porodicu Vučetić u Straševini.

"Vi odlično znate kolika je moja uloga u stvaranju svega ovoga, znatno veća nego brojnih koji se danas busaju u prsa i prisvajaju zasluge. No to je manje bitno. Nijesu pucali ni u Mila ni u Janka ni u Marka već u Joanikija i mene. Dovoljno!", kazao je Davidović na pitanje da li će u koaliciju sa DPS-om.

Poručio je da je sam podigao četri manastira i pomogao da se sagradi 300 crkava.

"Najveći sam ktitor Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. I ja da izdam našu crkvu? Mi sa DPS-om sigurno nećemo, o tome nema riječi", istakao je Davidović.

Rekao je da je u kampanju krenuo iz Ostroga.

"Da živim pet miliona godina ne mogu dobiti veću čast nego kada sam lično obnovio tu svetinju. Mnogi su dolazili kod mitropolita da preuzmu obnovu manastira, međutim on nikome nije dao blagoslov jer je znao da ih od nas neće boljeti glava i da ćemo sve završiti u roku. Tako je i bilo", kazao je Davidović.

"Zašto su udarili po nama prije nego što je i formiran Narodni pokret? Zato što znaju koliko sam istrajan u svojim planovima. Ako sam sa Crkvom, kako mogu biti sa DPS-om, oni prave svoju crkvu, ne mogu biti u dvije crkve! Jedini sam pod kapom nebeskom koji ima tri najsjajnija ordena SPC: Orden Svetog Save prvog reda, Orden kralja Milutina i Orden Svetog Stefana Dečanskog. To niko na planeti nema! Sa DPS-om ni mrtav", zaključio je Davidović.

Ostale vijesti iz kategorije