Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
09:01
21.11.2020.

Davidović osniva partiju

Biznismen Miodrag Daka Davidović osniva političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore. 


Davidović je za "Dan" potvrdio da je tačna informacija o osnivanju stranke, ali nije želio da saopšti detalje.

“Sve će biti poznato danas”, rekao je Davidović.

Naime, Davidović bi to trebalo da objavi danas ispred manastira Svetog Save na Goliji, gdje će biti crkvena služba na dan Svetog Arhangela Mihaila.

Kakav će biti skup još nije izvjesno zbog mjera NKT-a i zabrane putovanja između opština.

Među visokim funkcionerima partije bi, kako je sinoć objavio portal Vijesti, trebalo da bude i nekadašnji poslanik i funkcioner Socijalističke narodne partije Aleksandar Saša Damjanović. Na pozive Dana da prokomentariše ovu informaciju, Damjanović sinoć nije odgovarao.

Davidović je nedavno optužio lidere Demokratskog fronta da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade. Poručio je da oni u tome neće uspjeti, jer mandatar Zdravko Krivokapić, kako je kazao, ima podršku crnogorskog naroda.

Davidović je tvrdio da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste "Za budućnost Crne Gore", ili da je sastavljala listu, a da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga.

Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobjede nad DPS-om, na meti jer neće da bude poslušnik.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:29
  23.11.2020.

  Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid - 19, ograničena sloboda kretanja, moći će da glasaju na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu, predviđeno je dopunama Poslovnika, koje je danas usvojio crnogorski parlament.

   

 • 07:55
  23.11.2020.

  Novoimenovani predsjednik Opštine Nikšić i bivši predsjednik Nacionalno koordinacionog tijela NKT Milutin Simović kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni.

 • 16:29
  22.11.2020.

  Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, imenovao je Jelenu Marković, profesoricu crnogorskog jezika i književnosti, za v.d. predsjednicu Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić.

 • 13:04
  20.11.2020.

  Instaliranje Milutina Simovića na funkciju predsjednika Opštine Nikšić samo potvrđuje činjenicu da je DPS otužna politička prošlost, konstatovali su danas iz nikšićkog odbora URA.