Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dedović: Vizija ALFA Centra je sigurna i demokratska Crna Gora, članica NATO i EU

shime1_0
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2016. u 07:13

Nevladina organizacija ALFA Centra nedavno je u Briselu proslavila deceniju postojanja.  Njihova priča počela je svega par mjeseci po obnovi državnosti, kada se, kako ističe direktor te NVO , Aleksandar Dedović, postavilo pitanje o budućnosti Crne Gore. Oni su u tom trenutku krenuli putem od kojeg su manje više svi zazirali, putem NATO integracija. 

“ Nekoliko nas je ozbiljno promišljalo o načinu na koji Crna Gora može postati demokratska, snažna i moderna država, uspostaviti trajan mir i stabilnost na svojoj teritoriji i  obezbjediti adekvatnu odbranu suvereniteta i integriteta države i svih građana. Analizirajući dalje, saglasili smo se de je NATO Savez političko odbrambena organizacija koja, sa svih aspekata,  na najbolji način odgovara potrebama Crne Gore. Raspolagajući znanjem i informacijama, istovremeno znajući da koncept budućeg članstva u NATO neće biti shvaćen i podržan od velie većine građana, osnovan je ALFA Centar i  upustili smo se u realizaciu  naše vizije : Sigurna i demokratska Crna Gora, članica NATO i EU”, ističe Dedović.

On podsjeća da je upravo zbog svih datih okolnosti njihov put bio izuzetno težak, ali kada se osvrne iza priznaje da ne bi ništa mijenjao.

“ Iako smo, za crnogorske uslove,  izabrali pomalo atipačan način rada i odnosa prema postavljenoj misiji, upornost, posvećenost, transparentnost, odgovornost i na kraju, strast u prevazilaženju mnogobrojnih izazova učinili su da su naši rezultati prisutni i vidljivi. Sve korisne ideje u prvoj deceniji našeg rada potekle su iz Nikšića, što je svakako posebna garancija kvaliteta”, jasan je Dedović  i dodaje da je posebno ponosan  na sve mlade ljude koji su dio svog vremena, znanja, energije I entuzijazma  u posljednjih deset godina kroz ALFA Centar  ugradili u povećanje kvaliteta života u Nikšiću I Crnoj Gori.

“ Posebno nas raduje činjenica da smo stekli izuzetno veliki broj prijatelja, partnera I članova u čitavom regionu. Na kraju, ponosan sam na uspjeh koji smo zajednički postigli”, zaključuje on.

Budući da je, kako dodaje, proces demokratskih promjena u Crnoj Gori je tek počeo cilj im je da u narednom periodu kod građana razviju potrebu o aktivnijem djelovanju u svim društvenim politikama i odgovonijem odnosu prema svemu što podrazumijeva širi interes.

“ Fokus će i dalje biti na pitanjima bezbjednosti, a najviše emocija će opet biti usmjereno na naš grad i napor da ga zajednički učinimo što ljepšim mjestom za život I rad”, poručuje Dedović. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci