Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate o Domu revolucije: Gdje su ti Mićunovićevi kineski investitori?

dom_revolucije_niksic_ruglo
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2016. u 11:11

Mlade Demokrate Nikšića žele da podsjete Demokratsku partiju socijalista i Ministarstvo kulture na predizborno obećanje njihovog tadašnjeg resornog ministra, Branislava Mićunovića, koji je dao “čvrstu riječ” građanima Nikšića da će se konačno riješiti pitanje Doma revolucije. 

Kako navode u svom saopštenju, on je u posjeti gradu pod Trebjesom, prije više od dvije godine, ustvrdio da će ovaj megalomanski projekat biti otvoren do 2016. godine.

“ Neke ohrabrujuće informacije donosim sa nekih mojih puteva po Kini i negdje drugdje govore da se borimo za Dom revolucije”, bile su njegove, ispostavilo se, prazne riječi tom prilikom“, navodi se u saopštenju Maldih Demokrata Nikšića.

Oni dodaju da je očigledno da od tog obećanja nema ništa.

„ Objekat koji je trebalo da bude Dom revolucije i dalje stoji, niti srušen, niti dovršen, zauzima veliki prostor i oslikava trenutno stanje ruiniranosti u gradu. U godinama iza nas, iz tog ružnog zdanja izvađeno je na desetine stradalih, ili povrijeđenih osoba. Mlade Demokrate Nikšića naglašavaju da ni to nije bio dovoljan razlog da se pitanje Doma revolucije postavi na vrh agende donosilaca odluka u lokalnoj upravi“, ističe se u saopštenju.

Zbog svega, kako se dalje navodi, Nikšićanke i Nikšićani okupljeni u Demokratskoj Crnoj Gori postavljaju pitanje  Ministarstvu kulture:  gdje su ti kineski investitori?

„Koje je opravdanje za neispunjena obećanja? Mi nećemo dozvoliti da vladajuća stranka pitanje Doma revolucije koristi u još jednoj predizbornoj kampanji, kao što je potpuno neprihvatljivo da se isto radi sa hotelom Onogošt, koji će još malo postati ogledalo uništenog grada“, zaključuje se u saopštenju.

Kamen temeljac za Dom revolucije, koji je prvobitno planiran na 7.500, a kasnije proširen na 22.500 kvadrata, na temeljima nekadašnje Učiteljske škole, postavio je na Dan opštine Nikšić, 18. septembra 1977. godine, narodni heroj Veljko Zeković. 

Prema Master planu Vlade, računa se na oko 18 hiljada kvadrata poslovnog prostora i više od devet hiljada kvadrata u kulturne potrebe.

„ Predrasude da revitalizacija Doma revolucije košta više od 50 miliona eura nijesu tačne, jer savremena tehnologija omogućava da se završi za mnogo manje novca“, kazao je tada Mićunović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.