Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
17:58
15.5.2020.

Demokrate osudile hapšenje novinara Kadića

Opštinski odbor (OO) Demokrata Nikšić oštro je osudio hapšenje novinara "Večernjih novosti" Veliše Kadića, ocjenjujući da je to protivzakoniti postupak vlasti.


"Takvo postupanje pripadnika policije prema novinaru, koji je uredno pokazao akreditaciju, a nakon čega je isprskan hemijskim sredstvom iako nije ugrožavao nikoga, dokaz je da je policija preksinoć u Nikšiću grubo prekoračila ovlašćenja. Posebnu brigu izaziva činjenica da je privedenom novinaru, cijeli snimljeni materijal obrisan. Dakle, strah od istine tjera DPS vlast da primjenjuje represiju prema slobodnim novinarima", navodi se u saopštenju koje potpisuje potpredsjednik OO Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković.

Iz ovog odbora navode da diktatorski režim u hapšenjima, progonima i prebijanjima ne bira ni sredstva, ni načine. 

"Hapse se vladike, sveštenici, monasi, prebijaju djeca i starice, ali privode i novinari. DPS vlast iz straha za goli opstanak pokušava da uguši slobodnu riječ i suzbije profesionalno novinarstvo i izvještavanje o kršenju ljudskih prava", navodi se u saopštenju, dodajući da  kada vlast pojačava udare na Crkvu, istovremeno pojačava pritisak i na slobodno novinarstvo.

Ostale vijesti iz kategorije