Autor: onogost.me
Foto: DPS
10:07
11.11.2021.

DPS Nikšić: Partijskim zapošljavanjima i nepotizmom Vuković urušava vaspitno-obrazovne ustanove u našem gradu

Da nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i političkim pritiscima predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića nema kraja potvrdila je i u svom dopisu i nedavnoj ostavci direktorica OŠ “Dušan Bojović” Milodarka Popović Šofranac, inače imenovana od strane ministarke Bratić, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.


Kako su naveli, u pisanoj ostavci koju je dostavila Ministarstvu prosvjete detaljno je opisala razgovor sa predsjednikom Vukovićem, koji joj praktično naređuje da se od sada u toj ustanovi zapošljavaju isključivo partijski aktivisti Demokrata.

“Da Vukovićevoj bahatosti nema kraja govori i podatak da je na mjesto direktorice Popović Šofranac, dovedena aktivistkinja Demokrata iz Bijelog Polja Ljiljana Papić, dok je njen suprug postavljen kao njen savjetnika. Izgleda da ni u Župi, a ni u Nikšiću nije bilo kadrova nego se moraše dovoditi iz Bijelog Polja. Čudna je i činjenica da je po našim saznanjima, Savjet roditelja i školski odbor škole bio upoznat sa ovim pritiskom na direktoricu Popović, a da isti nijesu reagovali nego su aminovali partijski upliv u djelovanje škole”, piše u saopštenju DPS Nikšića.

Iz te političke partije podsjećaju da je Vuković mjesecima dizao galamu kako bi zamijenio direktoricu JPU “Dragan Kovačević”, Milu Backović, i na njeno mjesto doveo tetku Anu Ćetković Pejović.

“Koliko je taj njegov izbor bio dobar govori činjenica da je ista prije dva dana smijenjena zbog velikog broja nepravilnosti koje je učinila za kratko vrijeme, a i zbog velikog pritiska zaposlenih u toj ustanovi koji nijesu dozvolili urušavanje ove obrazovne ustanove. Ostaje da vidimo da li će se po ovom pitanju uključiti i nadležni organi, za koje u ovim Vukovićevim aktivnostima ima dosta posla”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:03
  3.12.2021.

  Pred crnogorskim poslanicima na sjednici koja počinje 13. decembra naći će se 65 tačaka dnevnog reda, odlučeno je na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine. Najveći broj tačaka odnosiće se na budžet, a raspravljaće se, između ostalog, i o inicijativi opozicije za smjenu Vlade.

 • 11:25
  30.11.2021.

  U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 prijedloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima. U proceduri se nalaze i 43 prijedloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

 • 12:55
  27.11.2021.

  Nešto više od polovine građana (51,8 odsto) uglavnom smatra da su izbori u Crnoj Gori fer i slobodni, dok nešto manje od trećine njih (31,9 odsto) smatra da izbori nijesu fer i slobodni, pokazalo je "Istraživanja o percepciji i povjerenju javnosti u izborne komisije u Crnoj Gori", koju je naručila Misija OEBS-a u Crnoj Gori, a sprovela agencija Damar. 

 • 18:44
  26.11.2021.

  Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima, saopštio je šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović. Kako je kazao "tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog "driješenja kese" za novogodišnju dekoraciju".