Autor: onogost.me
Foto: DPS
19:32
16.7.2021.

DPS: Nikšiću nije potrebna Vučićeva pomoć

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić oglasio se povodom posjete predsjednika Opštine Marka Kovačevića Beogradu.


Kako su kazali iz te partije, danas se sav ushićen javio Kovačević da saopšti kako se sastao sa mentorom, Aleksandrom Vučićem i da je tom prilikom zatražio pomoć za naš grad. 

"Duboko smo svjesni činjenice da su Kovačević i njegova lista, jednog dana, morali položiti račune svom finansijeru...To je osnovni i jedini cilj ove posjete, a ne nikako pomoć Nikšiću, i to od onih koji treba prvo sebi da pomognu i riješe svoje socijalne i druge probleme. Jedina pomoć Nikšiću koja treba, jeste da se oslobodi ovog neznanja, primitivizma i klerofašizma koji reprezentuje lokalna uprava. Ali sa tim će se izboriti sam Nikšić, njegov građanski i slobodarski duh", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a podsjećaju da su sa koalicionim partnerom, za vrijeme vršenja vlasti realizovali brojne kapitalne projekte poput rekonstrukcije Doma revolucije, zgrade pozorišta, "Tehnopolisa", Olimpijskog bazena, Trga slobode, izgradnje magistralnih puteva, obilaznice oko Nikšića, sistema za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za izbjegla i raseljena lica, penzionere, prosvetare, zdravstvene radnike, pripadnike MUP-a, izgradnje Doma za stare, zapadne tribine Gradskog stadiona, Dvorca kralja Nikole, brojnih gradskih i prigradskih ulica, seoskih puteva i vodovoda, uređenja kvartova, itd.

Navode i da su realizovali brojne projekti iz oblasti poljoprivrede, turizma, zapošljavanja mladih, kulture i sporta.

"Na dan predaje vlasti u budžetu Opštine Nikšić bilo je 1.500.000 eura sa izmirenim svim pristiglim obavezama.Tako, da Nikšiću nije potrebna pomoć, već vizija razvoja i znanje tj. ono što aktuelnoj lokalnoj upravi nedostaje. Nedostaje im strateško promišljanje, ali i umijeće, jer do sad nijesu započeli niti jedan jedini projekat. Tako da je razumljiv Kovačevićev moleban za pomoć, kao što je razumljiv i pokušaj da se Nikšić prikaže kao opustošen grad, koga će iz bijede izbaviti spasitelj Vučić. Ljudski molimo Kovačevića da se vrati kući, zasuče rukave i ne bruka Nikšić", zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Ostale vijesti iz kategorije