Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grbović: URA vodi promašenu politiku

vesko_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2016. u 12:01

Gostujući u emisiji „Fokus“ na Televiziji Nikšić, prvi čovjek Nikšića, Veselin Grbović, kazao je da je tokom tri godine, otkad je predsjednik opštine, sa opozicijom ostvario solidnu komunikaciju, ali da u poslednje vrijeme novi politički subjekti pokušavaju da na zlonamjeran način ponište sve dobre rezultate u radu lokalne uprave. 

Kako je kazao, tu prije svega misli na GP URA iz kojeg su nedavno prozvali nadležne da su namjestili tender za rekonstrukciju bazena, nakon čega je opština reagovala podnošenjem krivične prijave protiv odgovrnih u lokalnom odboru te partije.

On je istakao da se radi  o partijama koje nijesu prisutne ni u lokalnom , ni u državnom parlamentu i koje sad gledaju da na svaki način privuku pristalice za buduće izbore.

„ Oni koriste metode koje je u zadnjih 25 godina koristila opozicija, tako što napadaju na vlast. Međutim, očigledno taj model ne prolazi i prosto ne mogu da shvatim to. Evo dajem im savjet da idu drugim modelom, da daju kvalitetne predloge i da ti predlozi, ili projekti koji su dobri, da se završavaju, pa će se znati da je to njihovo, i da imaju udjela u nečemu. To će narod pozdraviti i možda će sjutra glasati za njih. Ovako to je potpuno promašeno, neke primedbje koje su imali ne samo da su bile pogrešne, nego i zlonamjerne, zbog čega pokrenuli smo i krivičnu prijavu“ istakao je Grbović i poručio da neće dozvoljavati da ih bilo ko blati jer, kako je naglasio, svoj posao rade ljudski i pošteno.

Grbović se potom osvrnuo na rad lokalne uprave u dosadašnjem periodu nabrajajuću nekoliko kapitalnih projekata za grad. Prije svega tu je kolektor otpadnih voda, investicija vrijedna 16,5 miliona eura koja će uskoro biti stvaljena u funkciju čime će biti riješen veliki ekološki problem, ne samo grada, več i značajnog dijela Crne Gore budući da su se otpadne vode ulivale u Zetu.

Grbović je posebno zadovoljan obnavljanjem i otvaranjem zgrade Nikšićkog pozorišta, ali i rekonstrukcijom bazena, projekta vrijednog oko 1,4 miliona eura, a koji treba da bude otvoren krajem aprila.

Tu je i oko 2,5 miliona eura vrijedan projekat izgradnje aerodroma i kontrolnog toranja. Grbović kaže da aerodrom može donijeti i na snažniju turističku ekspanziju budući da će primati avione do 80 sjedišta.  

Posebno se osvrnuo na saradnju sa nekoliko Vladinih ministarstava, prije svih sa ministarstvima rada i socijalnog staranja, poljoprivrede i prosvjete sa kojima je realizovan niz projekata.

 „ Otvorili smo nekoliko Dnevnih centara za stare i počeli gradnju zgrade za penzionere, uskoro će početi i da se gradi Dom za stare pod Trebjesom. Kada je u pitanju saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede treba reći da je najviše aplikanata za IPARD like projekat upravo iz Nikšića što je posebno značajno, a MI Goranović je i korisnik Abu Dabi fonda. Izgrađena su 4 vodovoda, a u planu su još 3, izgrađeno je i 5 akumulacija a izgradićemo ih još toliko. Što se tiče Ministarstva prosvjete izgrađena je zgrada za prosvjetare, ovih dana smo otvorili dva vrtića u prigradskim naseljima, u Župi i Kočanima, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti“, zajključio je Grbović.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.