Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
13:15
13.7.2019.

Komunisti tvrde da ih je Opština Plužine nasilno iselila

Predsjednik plužinskih komunista i odbornik u Skupštini opštine Plužine Mirko Vuković tvrdi da je komisija koju je sačinila lokalna uprava, bez njegovog znanja, nasilno ušla u prostoriju koju ta partija koristi od 1992. godine, uradila popis i da dobar dio stvari, prije svega partijske dokumentacije, nedostaje.


„Dobio sam od kurira Opštine Plužine obavještenje o popisu zatečenih stvari. Pošao sam do kancelarije, gdje sam posljednji put bio prije desetak dana, i vidio da je ista nasilno otvorena i izvršena premetačina. Rečeno mi je da su 10. jula angažovali traktor sa prikolicom Komunalnog preduzeća i sa četvrtog sprata bacili svu dokumentaciju i stvari i sve to zapalili. Ostala je samo kasa teška preko 250 kilograma, radni sto, nekoliko slika, dvije zastave i fascikla sa nekoliko partijskih knjižica i pristupnica“, tvrdi Vuković.

Podsjetio je da je tu prostoriju, koja se nalazi u zgradi Opštine, Jugoslovenska komunistička partija dobila 1992. godine od tadašnjeg predsjednika Opštine, a da su od 1996. parlamentarna stranka i do sve to vrijeme komunisti imaju svog odbornika.

„Nikada niko od rukovodstva Opštine nije me ni pismeno ni usmeno obavijestio da tu prostoriju moramo da vratimo i iselimo iz nje. Imam ključ od kancelarije, mogli su da me zovnu. Ako su imali potrebu za tim prostorom mogli smo naći kompromis. Ali, ništa od toga se nije dogodilo, osim tog vandalskog čina. Jedan član komisije mi je, kada sam ga našao, rekao da zakon zabranjuje da se u zgradi lokalne uprave nalaze prostorije političkih partija“, kazao je Vuković.

U Plužinama je na vlasti SNP, a Vuković podsjeća da su u maju predsjednik te partije i Opština bili gosti kongresa JKP CG koji je održan u tom gradu.

„Tada su nas pozdravili i poželjeli uspješan rad. E, zar se pajserom na prostoriju želi nekome uspješan rad. Prijavio sam policiji koja je uradila uviđaj“, kazao je Vuković i dodao da će pomenuti slučaj imati i sudski epilog.

Vuković je obavještenje o popisu zatečenih stvari „u kancelariji dodijeljenj Jugoslovenskoj komunističkoj partiji“ dobio 12. jula, dok je tročlana komisija popis obavila 10. jula.

„Mi smo Vukoviću, kao i predstavnicima ostalih partija koje su u zgradi Opštine imali kancelarije, a koje nijesu imale poslaničke klubove, još 2014. poslali dopis da iste moraju da ih isprazne. Vuković je to stalno odlagao, a u tu kancelariju nije došao zadnjih sedam-osam godina. Morali smo čak od Carina i Pantomarketa u stečaju da kupimo kancelarije jer nam fali prostor za rad“, kazao je predsjednik Opštine Mijuško Bajagić.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:14
  9.12.2019.

  Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

 • 12:22
  9.12.2019.

  Nakon smrti Janka Vučinića, njegova borba ne samo što ne smije biti zaboravljena, njegova borba mora biti nastavljena. U duhu časnog i hrabrog života mog oca i njegove podnesene žrtve, odlučio sam da uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca nastavim put gdje je Janka smrt zaustavila, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

 • 11:48
  7.12.2019.

  Dr Ivana Radonić izabrana je juče na sastanku Izvršnog odbora Ženske alijanse OO DPS-a Nikšić, za koordinatorku Izvršnog odbora i tu funkciju će obavljati do održavanja Opštinske izborne konferencije ŽAD-a Nikšić.

 • 13:14
  29.11.2019.

  Iz Opštinskog odbora URA Nikšić danas su pozvali sve građane Nikšića da podrže otpor zakupaca postojećih tezgi na gradskoj pijaci i da brane, kako su naveli, svoju pijacu od onih koji je namjeravaju pretvoriti u privatno vlasništvo.