Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kovačević: Podrška politici DF-a je korak bliže ka slobodi

12721544_879450528834516_1504767798_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2016. u 13:50

Širienje političke ideologije DF-a kod omladine,  te uvažavanje  njihovog mišljenja u partiji, kako ističe za portal Onogošt odbornik Nove srpske demokratije u loklanom parlamentu, Marko Kovačević, jedan je od osnovnih principa djelovanja tog političkog saveza.

On kaže da je dovoljno vidjeti strukturu DF-a i vidjeti koliki je značaj omladine za svaku od članica Demokratskog Fronta.

„Ukupan broj mladih članova konstituenata DF u Nikšiću je blizu cifre od 1000 ljudi. Kada tome dodamo i simpatizere, koji nisu članovi nijednog od konstituenata, a učestvuju u našim akcijama onda je ta cifra i veća”, izražava zadovoljstvo Kovačević.

Prema njegovim riječima mladi u ovoj partiji osmišljaju sopstvene akcije  i učestvuju u sprovođenju politike DF, ali i mnoga od odborničkih pitanja koja je DF postavljao su  predlagana upravo na inicijativu  mlađih članova i aktivista.

“Pored socio-ekonomskih tema mladi DF ne zaboravljaju ni na ono što je tradicija našeg grada. Pa su tako mladi NSD u februaru istovremeno obilježili godišnjicu smrti Petra Lubarde, barda srpskog slikarstva, ali i postavili tablu sa ćiriličnim natpisom u njegovoj ulici ukazujući tako na diskriminaciju  našeg  tradicionalnog i autohtonog pisma u Nikšiću. Početkom godine imali smo performans u kom smo kod spomenika kralju Nikoli obilježili 100 godina od čuvene Mojkovačke bitke iz Prvog svjetskog rata”,  osvrnuo se Kovačević na neke od brojnih aktivnosti svojih kolega.

On ipak smatra da se najznačajniji doprinos mladih ogleda u jakoj terenskoj kampanji prije protesta ali i snažno učešće na njima. Mladi DF najavljuju da će se truditi da kao i do sada ukazuju na probleme u Nikšiću i da budu dio njihovog rešavanja onoliko koliko su to u mogućnosti.  

“Ipak uspjeli smo da se u ovom mandatu izborimo da se pozorište izmjesti iz kancelarija DPS-a, da se postave smjernice do glavnih lokacija u Nikšiću, da se reguliše problem rasvjete u ulici Vuka Mićunovića, da se sredi česma Gajica na šetalištu Vita Nikolića”, pohvalio se on postignutim uspjesima  svojih kolega, dodajući da oni najvažniji tek predstoje.

Od predstojećih izbora očekuje da budu fer, slobodni i pošteni, dok kao glavni razlog da se mladi ljudi priključe DF-u navodi borbu za slobodu koju trenutno vode.

“Podrška politici DF je korak bliže ka slobodi svakog mladog čovjeka koji odluči da bude sa nama. Nismo gotovi, nećemo stati, još u nama gori ona vatra! “, poručio je Kovačević.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.