Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mijanović: Nema nezakonitog zapošljavanja, konkursi su javni

lazar_mijanovic
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2016. u 14:52

Nakon što su iz SNP-a danas optužili loklanu upravu u Nikšiću da raspisuje oglase za radna mjesta kako bi primili partijske kadrove, te da to rade svega tri mjeseca nakon što su podijelili otpremnine za 105 radnika, iz opštine sve to demantuju. 

Lazar Mijanović, Sekretar za lokalnu samoupravu, kaže da su svi oglasi raspisani po zakonu, te da se radi o javnim oglasima na koje imaju pravo svi da se prijave. 

" Nema nezakonitog zapošljavanja, sve je javno. Ovdje se radi o radnim mjestima koja su ostala upražnjena nakon što je Upravna inspekcija, u decembru prošle godine,  utvrdila da u je u organima loklane uprave, tokom 2012. godine, 87 radnika dobilo rješenja bez prethodno sprovedenog postupka zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme, po osnovu javnog oglasa. Mi smo otklonili nepravilnosti i time ostali bez radnih mjesta koja su nam potrebna. Ovdje se svakako ne radi o zapošljavanju radnika koji su dobili otpremnine, jer oni nemaju pravo da se zaposle u loklanim i državnim organima narednih 5 godina", objašnjava Mijanović. 

Priču o spornim zapošljavanjima pokrenuli su odbornici DF-a, u maju prošle godine, kada su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv NN lica zbog nezakonitog zapošljavanja u opštini Nikšić u organima lokalne uprave i javnim preduzećima tokom 2012. godine kada su u gradu pod Trebjesom bili lokalni izbori.

Tada je na čelu opštine bio Nebojša Radojičić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci