Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbornici 5. avgusta o razrješenju Kovačevića

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.07.2023. u 14:26
Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković zakazao je sjednicu parlamenta za 5. avgust. Prva tačka dnevnog reda predstojeće sjednice lokalne skupštine je predlog odbornika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Inicijativu za razrješenje potpisalo je 17 opozicionih odbornika, a među njima su i odbornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević i nezavisna odbornica Tatjana Knežević-Perišić, dok su ostali iz DPS-a.

Oni su, kako stoji u Predlogu za razrješenje, podnijeli ga zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

"Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima. Najnoviji neprimjereni čin tokom intoniranja himne, prilikom obilježavanja jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, samo je vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, a koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju. Takođe, ovo je uvreda i za sve građane Nikšića i Crne Gore.

Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić", stoji u predlogu.

Za predstavnika podnosioca prijedloga određuje se Zoran Vukićević.

Odbornici nikšićke skupštine na predstojećoj sjednici razmatraće i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine, kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o cijenama gradskog Komunalnog preduzeća.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    2

    1. Jad i bijeda

      Na niske grane je Niksic spao, kada se ovo moze zvati predśednikom opstine! Zaista bruka i sramota koga je zapalo da vodi nas grad!

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ekipa Nikšića sa bronzanim odličjem završila je nastup na finalnom turniru Lige evropskih šampiona u golbalu.