Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održana tribina “URA i društvena svijest u Crnoj Gori”

d1
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2016. u 20:45

Pred oko pedesetak simpatizera večeras je održana javna tribina u organizaciji građankog pokreta URA pod nazivom „Ura i društvena svijest u Crnoj Gori“. 

Veselin Vušurović, predsjednik Savjeta nikšićkog odbora URA, Rajka Glušica, predsjednica Opštinskog odbora i Tatjana Bečanović, članica koordinacionog odbora ovog pokreta, večeras su govorili o  ekonomiji, partitokratiji, političkim elitama, siromaštvu, religiji i nacionalizmu.

„Neki od glavnih ciljeva za koje se zalaže građanski pokret URA su novi odnosi koji će razvijati intezivne radne programe po sistemu „ljudi od znanja  na pravom mjestu“ , kao i novi privredeni odnosi utemeljeni na resursima Crne Gore“,  kazao je Vušurović.

Oni smatra da su se radnici u Crnoj Gori vratili vijek i po unazad i od svih prava radnicima su ostala jedino „prava“ da ćute, trpe i budu zadovoljni onim što imaju.

On je u svom izlaganju predložio i neke od ideja za, kako kaže, prevazilaženje postojećeg stanja dok je Glušica poručila prisutnima da se URA bori za to da, umjesto partitokratije, posao obavlja onaj ko je za to najbolje stručan.

Ona je istakla i da su Nikšićani posebno dobro osjetili siromaštvo na svojoj koži, a da je Crna Gora puna primjera partitokratije.

Bečanović se osvrnula na poimanje i moć religije i nacionalizma među građanima Nikšica, pa tako i Crne Gore i dodala da “količina ekonomskih problema proizvodi i probleme i kulturi.

Kako je rečeno, ovo je prva od niza tribina koje su planirane da se održe u Nikšiću. Domaćini večerašnje tribine posebno su bili zadovoljni činjenicom da su interesovanje za skup pokazali uglavnom mladi. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.