Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština se maćehinski odnosi prema vatrogascima

22361172_1648476265183553_344537200_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2018. u 09:26

Budžet od 70.000, koji je opredijeljen za nikšićke vatrogasce, uopšte se ne koristi u te svrhe, tačnije ni jedan jedini cent nije otišao za poboljšanje radnih uslova u vatrogasnoj službi, saopštili su iz Kluba mladih Nove srpske demokratije – Nikšić.

Ovo je, kako su kazali, samo još jedna u nizu bruka opštinske vlasti koju nisu uspjeli sakriti.

„Prva i osnovna stvar jeste da da vatrogasci nemaju adekvatnu opremu, nemaju čizme, nemaju ronilačku opremu, nemaju planinarsku opremu, nemaju protivpožarnu opremu, nemaju opremu za poplave, a opremi za prilaz, kako saznajemo, su odavno istekli sertifikati“, naveli su oni napominjujući da su „vatrogasci smješteni takoreći u šupi, gdje su sanitarni uslovi katastrofalni“.

„Iako se obećavao dom za vatrogasce, od toga sve su prilike neće biti ništa, jer je po svoj prilici bitnije podizati spomenike italijanskim agentima, nego li uložiti sredstva kako bi se ljudima koji spašavaju živote i imovinu obezbijedili makar pristojni uslovi za rad. Neka se opštinska vlast stidi zbog maćehinskog odnosa prema ovim ljudima“, poručili su iz nikšićkog kluba mladih Nove srpske demokratije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci