Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:21
20.9.2020.

Ozvaničen početak rada Komitskog pokreta u Nikšiću

Simboličnim polaganjem cvijeća, kod Spomenika crnogorskim komitama 1916-1929 i crvene ruže kod Spomenika Ljubu Čupiću, simbolu antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata, ozvaničen je početak rada Opštinskog odbora (OO) Komitskog pokreta-Nikšić, saopšteno je iz tog pokreta.


"Rođen iz patriotske energije skupa u Podgorici, kao i spoznaje da, nakon 100 godina borbe za obnovu državnosti Crne Gore, nikšićki patrioti, poštovaoci ideja antifašizma i borbe crnogorskih komita, koji su za pravo, čast i slobodu, dali sve što su imali-svoj život, smatraju da, u susret izborima u Nikšiću te svim narednim, ponude građanima nova lica, čistih biografija i života, koji će se boriti za građansku, multietničku, ozakonjenu i pravnu evropsku državu", navodi se u saopštenju OO Komitskog pokreta Nikšić.

Iz ovog pokreta poručuju da je došlo vrijeme, da svi zaborave razlike koje postoje i da, ujedinjeni, u Patriotsko komitski savez Crne Gore, kako kažu, zauvijek pošaljemo stare velikonacionalističke ideje u prošlost, a da, "sa svojim prijateljima, komšijama, braćom i sestrama, gradimo našu malu ali ponosnu državu po evropskim standardima i vrijednostima".

"Želimo da naš primjer bude luča za sve crnogorske patriote, ma koje vjere ili nacije bili, da pod zastavama Crne Gore, mirno i demokratski, opredijelimo naš dalji život u suverenog Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Opštinski odbor Komitskog pokreta-Nikšić broji 135 članova, na čijem čelu je Predsjedništvo sa  Goranom Kovačininom, kao predsjednikom i Tatjanom Knežević Perišić i Jankom Krivokapićem, kao potpredsjednicima odbora. Odbor je prihvatio da zelena zastava sa grbom, tzv. Gaetuša, bude zvanična zastava Komitskog pokreta.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  21.10.2020.

  Potpredsjednik opštine Nikšić Dragan Perović obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika, piše u predlogu koji je dosadašnji prvi čovjek grada pod Trebjesom Veselin Grbović uputio Skupštini Opštine Nikšić.

 • 13:00
  19.10.2020.

  Crnogorski parlament sjutra bi, u nastavku konstitutivne sjednice, trebalo da izabere članove Administrativnog odbora.

   

 • 08:58
  17.10.2020.

  Ministar finansija Darko Radunović potpisao je Odluku o raspodjeli budžetskih sredstava izbornim listama koje su na izborima 30. avgusta osvojile mandate.

 • 19:47
  12.10.2020.

  Članovi Administrativnog odbora biće izabrani na sjednici Skupštine koja će biti održana 20. oktobra, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.