Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Papović: Od sljedeće godine besplatne studije na državnom univerzitetu

dragutin_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 09.10.2016. u 14:20

U Crnoj Gori se danas na visokoškolskim ustanovama formiraju generacije koje će biti nosioci razvoja i modernizacije Crne Gore 21. vijeka. Takva misija visokog obrazovanja prepoznaje se u strateškim opredjeljinjima Vlade i programskim dokumentima DPS-a, kaže Dragutin Papović, kandidat na poslaničkoj listi “Sigurnim korakom DPS Milo Đukanović”. 

Kako ističe, Vladina podrška uvođenju novog modela studiranja na UCG, rezultiraće ne samo povećanjem kvaliteta, nego i povećanjem dostupnosti visokog obrazovanja.

"Od 2017. godine studije na UCG biće besplatne za sve studente, i to od prve godine do sticanja stepena mastera, odnosno, magistra", najavio je Papović. 

Prema njegovim riječima, danas na političkoj sceni imamo stranke kojima takva politika u oblasti visokog obrazovanja ne odgovara.

"Iste one političke snage koje nijesu htjele da Crna Gora bude nezavisna, sada se protive Crnoj Gori koja j obrazovana, moderna i samosvojna. Suština njihove politike je da Crna Gora bude inferiorna, zaostala i zarobljena u zabludama, valjda zato sto samo u takvoj Crnoj Gori njihova politika može biti uspješna.  Reformom modela studiranja, najbolji studenti će imati pravo i na besplate doktorske studije! Crna Gora nikada više neće iz nužde tražiti tuđu pamet, neće zavisiti od tuđeg novca, ni služiti tuđim interesima!", poručio je on. 

Papović je predavač na Univerzitetu Crne Gore i generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci