Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perović: Bez snažne ekonomske podloge nema značajnijeg napretka Nikšića

perovic
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.03.2016. u 10:39

„Partija smo koja najviše pruža prostora mladima da se dokazuju i napreduju. Značajan broj mladih zastupljen je u svim organima partije. Imamo najbolji program baziran na realnim potrebama i ciljevima mladih“, kaže za portal Onogošt potpredsjednik Foruma mladih Socijaldemokratske partije, Radovan Perović.

Kako tvrdi, Forum mladih ove partije broji 152 člana, starosti od 18 do 29 godina, sa tendencijom daljeg porasta broja članova. On posebno ističe edukativne, ekološke, humanitarne, političke aktivnosti, kao i obilježavanje važnih istorijskih datuma na koje su mladi članovi te partije fokusirani.

„U proteklom periodu uradili smo dosta aktivnosti na promociji socijaldemokratskih vrjednosti u Nikšiću, ali to ne znači da ne možemo još više i bolje kroz direktnu komunikaciju sa građanima, aktivnostima na terenu i putem javnih nastupa“, kazao je on.

U odlasku mladih perespektivnih kadrova iz našeg grada i nedostatku novih radnih mjesta vidi najveće probleme najavljujući da će se upravo njima ova partija posvetiti u narednom periodu. On je otkrio da od ovogodišnjih izbora očekuje dobar rezultat.

„Vjerujem da će građani znati da cjene našu principijelnost i dosljednost da sačuvamo istorijska dostignuća, ali i da sprječimo pogrešnu ekonomsku politiku. Bitno je da se jaz nepovjerenja u izborni proces premosti, slobodni i fer izbori, osnovni su uslov demokratije“, smatra Perović.

On se pohvalio programom SDP-a za koji smatra da je izdržao probu vremena i da je upravo to najbolja potvrda njegovog kvaliteta, dodajući da sadrži punu vladavinu prava, socijalnu pravda, pravilno gazdovanje resursima, društvo jednakih šansi.

Perović se potom i osvrnuo na nedavne događaje i razlaza sa dojučearšnjim partijskim istomišljenicima, sada članovima SD-a.

 „Mi smo dugo bili dio vlasti što je „deformisalo“ neke naše sada već bivše partiske drugove kojima su postali preči lični interesi od partijskih principa. Preko tih ljudi pokušalo se preuzimanje SDP-a na kongresu, a kada to nije uspjelo pokušalo se razbijanje partije, što takođe ne samo da nije uspjelo, nego je ta grupacija daleko ispod cenzusa, što govori da su birači prepoznali njihove prave namjere“, kaže Perović.

On zaključuje da je jedan od glavnih ciljeva mladih SDP-a jeste ukazivanje na probleme koji opterećuju mlade, ali ne radi kritike, već sa ciljem predlaganja konstruktivnih rješenja kako da se ti problemi prevaziđu. Takođe je obećao da će se, ukoliko budu u prilici da vrše vlast, odnositikrajnje odgovorno prema potrebama građana i posebno se pozabaviti podsticanjem privrede malih i srednjih preduzeća. „Neophodno je otvaranje novih radnih mjesta jer bez snažne ekonomske podloge nema značajnijeg napretka Nikšića“, završava Perović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.