Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Podjela 22 ministarstva nije finalna, poziv za pregovore i za ZBCG”

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2023. u 08:59
Podjela 22 ministarstva nove vlade koju je javnost imala priliku da vidi u medijima nije finalna verzija, jer se još pregovara o principima, kazala je kandidatkinja za poslanicu ispred liste Evropa sad Jelena Nedović i funkcionerka GP Alternativa Crna Gora. Ona je istakla da će Za budućnost Crne Gore dobiti poziv za pregovore o vladi, ali da se stav da u vladi nema mjesta za DPS i GP URA nije mijenjao.

Nedović je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazala da je najbitnije da se što prije formira parlament i izabere predsjednik.

"Na Milojku Spajiću je da formira Vladu. Nezahvalno je reći bilo šta za vladu u ovom momentu. Ali Pokretu Evropa sad je bitno da se ispoštuju principi za koje smo se zalagali u kampanji. Ti principi se odnose na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ulazak u EU i ekonomska pitanja, da građanima obezbijedimo bolji život", kazala je ona.

Podjela 22 ministarstva koja je objavljena u medijima, nije finalna verzija.

"Sve je to neformalno. Mi još razgovaramo na nivou principa i o tome da li su prihvatljivi za političke subjekte", kazala je ona.

Naglašava da se trenutno vode razgovori o političkim zapošljavanjima i imenovanjima u direktoratima.

"Evropa sad zagovara da imenovanja sada idu preko oglasa i da pokušamo da zaposlimo profesionalce", kazala je Nedović i dodala da žele da promijene dugogodišnju praksu i profesionalizuju državnu upravu.

Saopštila je da još nije bilo pregovora sa koalicijom Za budućnost Crne Gore.

"Ja koliko znam, gospodin Vasilije Čarapić je kazao da je upućen poziv svima, te da će ga dobiti i ZBCG", kazala je ona.

Dodala je da se stav da u vladi nema mjesta za DPS i GP URA nije mijenjao.

"Drugi put se desilo da se postavlja noga gospodinu Spajiću. Kada imate to da vam neko usred kampanje pravi takve afere, to je zaista neprihvatljivo", kazala je ona i rekla da od opozicije očekuje da bude konstruktivna.

Kazala je da nema informacije da su određeni politički subjekti uslovljavali Evropu sad.

"Više se priča zagovarala na nivou principa, šta je to što je drugima prihvatljivo, a šta su principi pokreta Evropa sad i šta je crvena linija koja ne može da se pređe. Vjerujem da neće biti mjesta za sujetu i da će svako da stavi građane u centar", kazala je ona.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na turniru "Trofej Miljana Miljanića", koji je održan u Ulcinju, odličan učinak imale su mlađe kategorije FK Onogošt.
    U Crnoj Gori bi u julu moglo doći do osjetnog poskupljenja kafe, najavili su pojedini vlasnici firmi koji se bave prodajom ovog proizvoda.