Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Princ Petrović i Damjanović: Jačati crnogorski identitet

ckm_foto1
CKM
  • Autor onogost.me
  • 11.04.2016. u 10:30

Mora se više raditi na jačanju crnogorskog identiteta i promociji kulturnog nasleđa, jer je kultura najbolji promoter jedne države, ocijenjeno je na sastanku prestolonasljednika dinastije Petrović princa Nikole i predsjednika Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandra Damjanovića u Dvorcu Petrovića na Kruševcu.

Damjanović je upoznao princa sa programom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore i uputio mu poziv da 21. maja bude gost na proslavi, što je princ sa zadovoljstvom prihvatio.

"Damjanović je naglasio da je nemjerljiv doprinos koji je dinastija Petrović kroz istoriju dala sticanju ugleda Crne Gore u svijetu", saopšteno je iz CKM-a.

On je istakao da mu je veoma drago što Fondacija na čijem je čelu princ pruža pomoć onima kojima je to potrebno, a naročito mladima.

Princ Nikola zahvalio se CKM-u na poštovanju koje u javnim nastupima iskazuje prema dinastiji Petrović, ali i istakao da ga raduje što na Cetinju organizuje proslavu povodom decenije sticanja nezavisnosti. 

U razgovoru on je najavio da će Fondacija Petrović Njegoš obilježiti jubilej koji Crna Gora slavi i koji za dinastiju ima poseban značaj.

"Princ Petrović je istakao da će mu biti zadovoljstvo da 21. maja bude na Cetinju sa narodom, jer su njegovi preci uvijek bili na strani naroda”, navedeno je u saopštenju.

Prestolonasljednik dinastije Petrović kazao je da mu je drago što CKM na svojim događajima okuplja veliki broj madih “koji su čuvari nezavisnosti Crne Gore”.

Tokom razgovora razmatran je model buduće saradnje između Fondacije i CKM-a na projektima koji su usmjereni ka mladima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.