Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnička partija: Zadnji je trenutak da se složimo i ujedinimo

30515752_2073978772630374_1341085404824076288_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2019. u 12:12

Za Radničku partiju Sporazum o budućnosti će biti prihvatljiv ako ga organizatori protesta „Odupri se 97000“ ne nude kao ultimatum i nešto što se ne može mijenjati i o čemu se ne može pregovarati i voditi dijalog, navodi se u odgovoru ove partije organizatorima protesta Odupri se 97 000 na Sporazum o budućnosti.

“Ono što bezrezervno podržavmo su protesti i ideja o zajedničkom djelovanju opzicije i organizatora protesta u cilju ostvarenja zahtjeva a to su ostavke predsjednika države i vlade i ostalih državnih funkcionera koji su zarobili Crnu Goru i njene institucije i formiranje tehničke vlade koja će pripremiti slobodne i poštene izbore”, ističe se u nastavku.

Iz Radničke partije su kazali da je formiranje tehničke vlade ideja vodilja i ugaoni kamen koji treba postaviti a da je sve ostalo stvar dogovora oko detalja kako tu ideju realizovati.

“Ako je Sporazum dat kao radni meterijal i polazna osnova za zajedničko djelovanje bez ikakvih uslovljavanja sa bilo koje strane, da zajedno radimo i gradimo mnogo bolje,slobodnije i pravednije društvo i da Crnu Goru zaista pretvorimo u demokratsku,građansku,ekološku i državu socijalne pravde mi ćemo takav sporazum prihvatiti i spremni smo da se pojavimo na bini u subotu 23. marta sa ostalim opozicionarima i organizatorima protesta”, istakli su iz ove partije.

U saopštenju se navodi i da se ne smije dozvoliti da insistiranje na bilo kojem stavu iz Sporazuma sa bilo koje strane upropasti energiju sveopšteg narodnog nezadovoljstva i bunta ili da bilo koja stavka u Sporazumu prouzrokuje nove podjele i bude kočnica ka zajedničkom djelovanju.

“Zadnji je trenutak da se složimo i ujedinimo oko jednog cilja koji predstavlja stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore i izbor buduće vlasti koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda a sve ostalo će doći samo po sebi i biće plod većinske volje naroda”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci