Autor: onogost.me
Foto: gov.me
10:05
20.7.2019.

Simović: Energetika, poljoprivreda, turizam i infrastruktura posebno atraktivna investiciona polja

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović sastao se juče sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.


U otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima. Potpredsjednik Simović i ambasadorka Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata.

Potpredsjednik Simović je prezentujući mjere koje je Vlada Crne Gore uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja, istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i ambasadorkom Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori. Kao posebno atraktivna investiciona polja potpredsjednik Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu.

Ambasadorka Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda. Ambasadorka je dodala da treba nastaviti rad na unapredjenju poslovne klima koja bi omogucila veće prisustvo  američkih investitora, što je jedan od njenih priroteta.  

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  9.12.2019.

  Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do dvije hiljade EUR.

 • 15:14
  9.12.2019.

  Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

 • 12:22
  9.12.2019.

  Nakon smrti Janka Vučinića, njegova borba ne samo što ne smije biti zaboravljena, njegova borba mora biti nastavljena. U duhu časnog i hrabrog života mog oca i njegove podnesene žrtve, odlučio sam da uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca nastavim put gdje je Janka smrt zaustavila, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare novi predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

 • 11:48
  7.12.2019.

  Dr Ivana Radonić izabrana je juče na sastanku Izvršnog odbora Ženske alijanse OO DPS-a Nikšić, za koordinatorku Izvršnog odbora i tu funkciju će obavljati do održavanja Opštinske izborne konferencije ŽAD-a Nikšić.