Autor: onogost.me
Foto: TVCG
20:10
21.6.2022.

"SNP neće za sada rušiti vlast u drugim opštinama"

Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.


Predsjednik SNP Vladimir Joković je istakao da će pratiti situaciju u svim opštinama u kojima SNP participira u vlasti i u odnosu na to donositi ubuduće odluke.

Ponovio je da smatra lošom odlukom da se SNP isključi iz vlasti u Beranama.

Kako je istakao Joković uoči sjednice, SNP je taj koji je pobijedio 2014. u tom gradu i koji je bio nosilac i utemeljivač nove vlasti.

"I na rezultatima izbora od proljetos mi smo pokazali da smo najjača partija i da su nam građani dali povjerenje, ali neki drugi su formirali vlast, naravno tamo gdje im SNP ne treba, a tamo gdje mi treba je poželjan koalicioni partner", kazao je Joković.

Kako je poručio SNP ima poteza, šta god želi da uradi, i što je svrsishodno i u skladu sa političkom i ekonomskom situacijom.

"SNP uzima suvereno pravo da sa svojim snagom i samostalno odlučuje i bez ičijeg uticaja", kazao je Joković.

Kako je dodao, nigdje do sada nije promijenja slika na lokalnom nivou osim u Beranama.

"Osnovni razlog zašto smo dio ove vlade je Temelji ugovor, a kakav će on biti, to zavisi od SPC. Ako bude prihvatljiv SPC-u prihvaljiv je i nama. Ne interesuje nas ko će se protiviti nekim odlukama", kategoričan je Joković.

Istakao je i da su u Beranama da bi odali priznanje Opštskom odboru SNP, koji su pokazali da SNP ima, a da nažalost najviše žele da partija nestane bivši članovi.

Zbog toga što nijesu dio vlasti u Beranama, SNP je ranije najavio odgovor DF-u i Demokratama u vidu povlačenja podrške u Nikšiću i Mojkovcu i o tome su raspravljali na Glavnom odboru.

 

Izvor: TVCG

 

Ostale vijesti iz kategorije