Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Nikšiću održan info dan o evroatlantskim integracijama

crna-gora-nato
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 07.04.2016. u 18:27

Info dan o evroatlantskim integracijama održan je danas u Nikšiću, a svi događaji, organizovani tim povodom, bili su izuzetno dobro posjećeni, što je doprinijelo otvaranju odličnog dijaloga, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, program je počeo neposrednim razgovorom sa građanima na Trgu Slobode u Nikšiću.

"Tu su, na Info punktu, predstavnici Komunikacionog tima dijelili informativni materijal i u direktnoj komunikaciji odgovarali na sva pitanja vezana za NATO integracije Crne Gore", ističe se u saopštenju. 

Potom je u 14 časova u gimnaziji "Stojan Cerović" sa učenicima završnih razreda održana Info sesija povodom obilježavanja 25 godina nezavisnosti Slovenije.

Ambasador Republike Slovenije Mitja Močnik, tim povodom, govorio je o političkim prilikama u istorijskom kontekstu četvrt vijeka slovenačke nezavisnosti, kao i o spoljno-političkim djelovanjima i relacijama te zemlje.

Močnik je prisutnima na Tribini i podrobno približio rad i funkcionisanje konzularnog predstavništva na čijem je čelu.

Info dan je zatim nastavljen javnom tribinom u Sportskom Centru Nikšić, gdje su od 17 časova govorili Močnik, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i Nacionalni koordninator za NATO ambasador Vesko Garčević.

Na tribini je, ističe se, predstavljena slovenačka turističko-ekonomska situacija, te prednosti koje je u razvojnom smislu ta zemlja dobila učlanjivanjem u NATO.

Takođe je vođen razgovor o crnogorskom pristupanju NATO-u i predstavljen je trenutni status naše zemlje u kontekstu evroatlanskih integracija.

Na tribini su, pored predstavnika ambasade Slovenije, Opštine Nikšić i Komunikacionog tima Savjeta za članstvu u NATO, bili i predstavnici političkih partija, studenata, te nikšićkih privrednika, poljoprivrednika, udruženja Osoba sa invaliditetom i ostalih društvenih struktura.

Svi događaji su bili izuzetno dobro posjećeni, te je otvarena odlična debata, a pitanja su bila usmjerena na aktuelnosti vezane za crnogorsko pristupanje NATO-u, poput toga kolika je cijena članstva, zašto je bolje članstvo u NATO od neutralnosti, zbog čega nije neophodno organizovati referendum o crnogorskom pristupanju Alijansi, kao i koje su sve prednosti članstva i da li će se graditi NATO baze.

Info dan o evroatlantskim integracijama održan je u organizaciji Komunikacionog tima Savjeta za članstvu u NATO Vlade Crne Gore, Opštine Nikšić i nevladinog sektora iz toga grada, a kako je najavljeno, biće organizovan i u drugim crnogorskim opštinama, sa ciljem da se mladima na pravi način predstave prednosti članstva u NATO-u.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.