Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vladajuća većina izvršila preraspodjelu funkcija

opstina-_moja_slika
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.08.2021. u 06:33

Pet mjeseci nakon lokalnih izbora u NIkšiću vladajuća većina izvršila je preraspodjelu funkcija, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Konstituenti vladajuće koalicije “Za budućnost Nikšića”, koju je predvodio Demokratski front a iz čijih redova je i predsjednik Opštine Marko Kovačević, dobili su mjesto potpredsjednika Opštine (Zoran Tomić – SNP) i tri sekretarijata – za lokalnu samoupravu, inspekcijski nadzor i investicije.

Za v. d. sekretara za lokalnu samoupravu je izabran Duško Lalatović, za inspekcijski nadzor Miloš Nikolić i za investicije Jelena Šekarić.

Demokrate su, pored mjesta predsjednika Skupštine Opštine koje je preuzeo Nemanja Vuković i sekretara SO, na koje je postavljena Ivana Šljukić, dobile i mjesto potpredsjednika Opštine i takođe tri sekretarijata. Mitar Goranović je potpredsjednik a sekretari sekretarijata – za finansije, privredu, razvoj i preduzetništvo Zoran Šoškić, za komunalne poslove i saobraćaj – Vidak Krtolica i za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje – Dejan Ivanović.

Za sekretara Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine imenovan je Đorđije Manojlović iz GP URA.

Kada su u pitanju posebne službe koaliciji “Za budućnost Nikšića” su pripala dva mjesta – Komunalna policija i Služba za unutrašnju reviziju, gdje se imenovanja još čekaju.

Koalicija “Mir je naša nacija” dobiila je Službu zaštite i spasavanja (Slavko Tadić) i Služba glavnog gradskog arhitekte Mladen Vujović.

Rukovodilac Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje je Marko Perućica koga je kao nestranačku ličnost imenovao Kovačević, načelnik Službe za zajedničke poslove je Slobodan Ukropina (DF), dok je za glavnog administratora postavljena Biljana Vučurović (Demokrate).

Rukovodilac Direkcije za imovinu je Radosav Urošević, dok je koordinator Uprave lokalnih javnih prihoda Zoran Šoškić, (Demokrate).

Na čelo Agencije za projektovanje i planiranje je postavljena Ana Vukotić, dok će javne nabavke voditi koalicija “Za budućnost Nikšića” čiji direktor nije imenovan.

Kada su u pitanju Javna preduzeća i ustanove, koaliciji “Za budućnost Nikšića” su pripala mjesta direktora Nikšićkog pozorišta, Turističke organizacije i Vodovoda i kanalizacije, gdje se još čekaju imenovanja. Zatim Sportskog centra, gdje je postavljen Boško Drašković i “Zahumlja”, Miodrag Ćizmović.

Mjesta koja su pripala koaliciji “Mir je naša nacija” su Muzeji i galerije i RT NK, još uvijek nijesu postavljeni v. d. direktora, Komunalno (Mileta Milatović) i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom (Radovan Dragnić).

Toj koaliciji su pripala i mjesta direktora Parking servisa, Autobuske stanice i Auto baze, gdje se čeka na imenovanje.

Biljana Obradović iz GP URA je postavljena za v.d. direktora Narodne biblioteke “Njegoš”,

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su održani 14. marta, koalicija “Evropski tim za Nikšić”, koju je predvodio DPS, osvojila je 18 mandata, “Za budućnost Nikšića” 11, “Mir je naša nacija-Ne damo Nikšić” deset mandata, “Crno na bijelo – Može Nikšić” i “Narodni pokret” po mandat, dok SDP nije prešao cenzus.

Izvor: Vijesti

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci