Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
09:36
8.12.2018.

Vuković: Može li se za grad u kome se gase sportski kolektivi reći da se razvija i napreduje?

Lokalna uprava je isključivi krivac zašto se lokalni klubovi gase, ali i zato što Pivara finansira klubove iz drugih gradova, a ne iz Nikšića, ističe se u saopštenju Nemanje Vukovića, potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata Nikšić  


Vuković dalje navodi da je nezainteresovanost aktuelne vlasti dovela do toga.

“Sa jedne strane, Veselin Grbović, nelegitimni predsjednik Opštine, ignorantskim odnosom i svojom nabusitošću, kumovao je gašenju više sportskih kolektiva u našem gradu. Dva rukometna kluba su nedavno ugašena. Fudbalski klub Čelik već godinama unazad moli za pomoć stojeći na ivici ponora. Karatisti se snalaze kako znaju i umiju da im članovi nekako odu na takmičenje kako bi branili boje reprezentacije. Džudo šampioni treniraju na livadama, a odbojkaši su odavno volonteri. Mnogi talenti već uveliko traže spas van rodnog grada, pa gotovo da nema sportskog kolektiva koji funkcioniše normalno”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vuković.

U nastavku njegovog obraćanja se kaže da je Grbović kao prvi čovjek grada, trebao da okupi nikšićke privrednike i da pokuša sa njima da postigne dogovor o sponzorisanju nikšićkih sportskih kolektiva.

“Ipak, on ima preči posao, a to je obmanjivanje javnosti pričom o nekim superostvarenjima budžeta. Poznato je, da kada je realizacija budžeta veća ili manja od planirane, da se mora raditi rebalans. Dakle, Opština Nikšić je po riječima Veselina Grbovića ostvarila veću realizaciju budžeta od planirane, ali rebalansa nema. Koliko je istina ono što Grbović govori pokazaće i Završni račun budžeta za ovu godinu. Već u ovom momentu, svima je jasno da je u pitanju manipulisanje javnosti”, navodi Vuković, ističući u nastavku da je predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović trebao da pomene broj odseljenih iz Nikšića u poslednjih 10 godina, broj nezaposlenih, negativan prirodni priraštaj, Željezaru, Boksite, Javorak…

“Stoga nam ostaje da im postavimo nekoliko pitanja: može li se za grad u kome se gase sportski kolektivi reći da se razvija i napreduje? Može li se grad iz koga mladost bježi, a ne doseljava, nazvati progresivnim, i da li će funkcioneri DPS ikada odgovarati za uništavanje nekada najrazvijenijeg grada u Crnoj Gori”, zaključuje se u ovom saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:09
  19.6.2019.

  Održana je osma Opštinska izborna konferencija DPS-a Plužina na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 30 članova.

 • 10:54
  18.6.2019.

  Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, istaknuto je na protestnom skupu pokreta “Do slobode” održanom sinoć u hotelu “Jugoslavija”, kojem je prisustvovalo pedesetak pristalica.

 • 08:20
  17.6.2019.

  Građanski pokret “Do slobode” organizuje protestni skup večeras u 20h, u sali hotela Jugoslavija.

 • 19:04
  15.6.2019.

  Na danas održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Šavnik izabran je odbor od 54 člana i 23 člana koji ulaze u sastav Opštinskog odbora po funkciji i čine novi Opštinski odbor koji ukupno broji 77 članova.