Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora bolja od Letonije za osminu finala

kscg.me
  • Autor onogost.me
  • 18.06.2023. u 13:08
Naše najbolje košarkašice pobijedile su Letoniju 61:58 u posljednjem meču grupne faze na Evropskom prvenstvu. Ovim trijumfom izabranice Jelene Škerović izborile su plasman u osminu finala.

Letonke su igrale čvrsto i agresivno na lopti, što ih i krasi tokom čitavog šampionata. U prvom poluvremenu, imale su više sreće i prednost od 30:24. Razliku je napravilo to što su Jeleni Vučetić izašle dvije trojke iz obruča, a na drugoj strani pogodile su Laksa i Steinberga.

Tih šest poena bila je i najveća razlika u prvom poluvremenu. Imale su je košarkašice Letonije i polovinom druge četvrtine kada su stigle do 20:14, a onda je uslijedila serija 7:0 trojkom Bojane Kovačević i Nataše Mek koja je ubacila 10 poena u prvom poluvremenu.

Letonija je na startu drugog poluvremena stvorila u dva navrata osam poena prednosti, ali onda je naša zonska odbrana opet uradila posao. Kada se Mek priključila Jelena Vučetić krenuli smo u preokret. Počela je da pogađa i Božica Mujović, tako da je bilo 45:38 u finišu treće četvrtine, a u posljednji period ušli smo sa plus 5.

Prišla je Letonija na 47:45, ali je Mujović ubacila trojku, pa Vučetić dva bacanja za 52:45 na pet minuta prije kraja. Trojka Milice Jovanović donijela je 55:47, a Mek je pogodila za plus 10.

Laksa je vratila Letoniju u igru koševima i asistencijama za 61:58.

Izvor: kscg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 66:55 (17:11, 15:13, 14:20, 20:11) u prijateljskom meču odigranom u dvorani "Voco".
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.