Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora preko Italije do četvrtfinala

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2023. u 21:57
Košarkašice Crne Gore izborile su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u osmini finala savladale Italiju u Tel Avivu 63:49. Naša selekcija će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskom.

To je treći plasman Crne Gore među osam najboljih u Evropi.

Crna Gora je kao u transu odigrala prvih 15 minuta i već tada trasirala put ka pobjedi. Nakon igre koš za koš u uvodu meča, naša selekicja je na krilila Milice Jovanović i Marije Leković napravila seriju 21:0 i povela 29:8!

Italija se nakon toga koliko-toliko trgla, napravila seriju 10:0, ali to nije pokolebalo naše djevojke, koje su na veliki odmor otišli sa plus 13 - 35:22.

Italijanke su na kratko zaprijetile u nastavku, ali je njihov nalet odbila Leković sa četiri vezana poena.

Kadq je Jovanović svojom petom trojkom na startu posljednje četvrtine vratila 21 poen prednosti (51:31), bilo je jasno da izabranicama Jelene Škerović ne može da izmakne plasman među osam najboljih selekcija u Evropi.

U Crnoj Gori najbolje su bile Nataša Mek koja je postigla 13 poena i 15 skokova, Milica Jovanović imala je 17 poena i osam skokova, a Marija Leković 15 poena.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 66:55 (17:11, 15:13, 14:20, 20:11) u prijateljskom meču odigranom u dvorani "Voco".
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.