Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drugi poraz juniorki od Srbije

Košarkaški savez Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2024. u 23:55
Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras od selekcije Srbije 87:58 u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11. avgusta.

Za našu reprezentaciju to je drugi poraz od Srbije, koja je i dan ranije slavila rezultatom 84:54. Naš tim bez Jelene Bulajić i Atine Radević, koje su tek završile obaveze u mladoj selekciji, te Sanje Akšam, koja se povrijedila, teško da je mogao parirati Srbiji, koja nastupa A diviziji.

Na momente Crna Gora pokazala je da ima potencijal.

Srbija je otvorila meč serijom 15:2, dok je na kraju prve četvrtine bilo 27:9. Sa Dragićević i Popović kao glavnim adutima domaćin je djelovao veoma dominantno, tako da je cijelo vrijeme držao opipljivu prednost.

U našem timu Janja Dragišić postigla je 22, a dvocifrena je bila još Anđela Rondović (15), uz tri skoka i dvije ukradene lopte. Ljube Andrić postigla je osam poena, a upisala je i pet skokova. Valetina Vrcan dodala je četiri, a u strijelce su se upisale još Anastasija Kasalica 3, Daria Mandić, Mila Mijušković i Mila Bajčeta po 2.

Za Crnu Goru ovo je šesti poraz u pripremnom periodu. Prije dvomeča sa Srbijom poražena je u mečevima od Turske i Hrvatske.

Ipak, Srbija i Turska su selekcije iz A divizije, dok je Hrvatska igrala protiv naših juniorki generalku pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, što jasno govori da je selekcija do 18 godina imala prilično jake provjere.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Fudbaleri Crne Gore su u duelu sa Velsom u Kardifu doživjeli šesti uzastopni poraz (1:0) i ostali zakovani za dno grupe 4 B Lige nacija.
    Takmičari Džiju džicu kluba "Kodokan" osvojili su tri medalje Međunarodnom turniru "Sarajevo Open 2024", koji je u subotu održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.