Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
08:09
22.7.2019.

Bubanja: Nisam se plašio odgovornosti, uz dobru igru možemo daleko

Prošao je sve mlađe kategorije Sutjeske. Predano trenirao i nadograđivao svoj talenat, čekajući svoju šansu da svoje fudbalsko znanje prezentuje i na prvoligaškim, kao i na evropskim terenima.


Vladan Bubanja igrao je kvalifikacione mečeve za “plave” u ljeto 2017. i 2018. godine, a iz trećeg puta mu se posrećilo da protiv Slovana osjeti i slast pobjede i tako bude dio ekipe koja je napravila najveći podvig na evro-sceni.

“Cijele godine smo se spremali za ove utakmice. Slovan je bio favorit, ali i ovaj put se pokazalo da favorit ne prolazi uvijek. Ušli smo ozbiljno i u prvu i u drugu utakmicu i sa puno želje i volje, što se moglo i vidjeti i na kraju smo uspjeli da ostvarimo ono što smo svi željeli, a to je prolazak u drugi krug”, kazao je Bubanja za naš portal.

Iako jedan od najmlađih u sastavu, na njega je pala odgovornost i da šutira u penal ruletu, a on je taj zadatak obavio rutinski i kao da ima mnogo više iskustva. Jak i precizan udarac sa bijele tačke bio je neodbranjiv za golmana Slovana, pa nema sumnje da će i u nekim narednim prilikama Vladan biti među izvođačima penala.

“Želio sam da sutiram taj penal. Jeste da sam jedan od najmlađih, ali ipak i za mene je ovo treća sezona u Evropi. Svakako da je bilo pritiska, to sve nosi fudbal, ali se nisam plašio da preuzmem odgovornost.  Odlučio sam prije penala u koju stranu da pucam, i eto ispostavilo se da je bio dobar izbor”, ističe on.

Sada slijedi naredni korak u kvalifikacijama, gostovanje kiparskog APOEL-a. Za mlade igrače poput njega odlična prilika za novo sticanje međunarodnog iskustva, ali i još jedna šansa da se napravi odličan rezultat.

“U utorak stiže Apoel, svakako mnogo kvalitetna ekipa. Doveli su tokom ljeta par ozbiljnih pojačanja i, uz igrače koji su ostali, reklo bi se da imaju veoma dobar tim. Upoznati smo dosta sa njima, gledamo i njihove utakmice, s ciljem da vidimo, da tako kažem, njihove slabe tačke i da pokušamo to da maksimalno iskoristimo. Siguran sam da ćemo se spremiti dobro za ovaj meč. Svakako da uz dobru igru možemo do novog podviga i daleko što se tiče ovog takmičenja”, poručuje na kraju Bubanja.

Prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Sutjeska – APOEL igra se u utorak na Gradskom stadionu u Nikšiću od 20.15h.

Ostale vijesti iz kategorije