Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
19:27
13.9.2018.

Ćetković: Zeta mora pasti, Krstović najveća opasnost

Fudbalerima Sutjeske je pauza zbog obaveza reprezentacije Crne Gore u Ligi nacija došla kao melem na ranu. Izabranici Nikole Rakojevića imali su vremena da se osvježe i pripreme za nastavak sezone.


Nikšićani su rano počeli sezonu. Imali su duele u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Astane iz Kazahstana, a zatim i u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Alaškerta iz Jermenije.

Početak šampionata nije bio u skladu sa očekivanjima. Sutjeska je odigrala nerešeno sa Mornarom i Lovćenom, zatim je izgubila od Iskre, ali je u posljednjem meču pred pauzu u velikom derbiju protiv OFK Titograda pokazala da nema namjeru da se odrekne trona koji je na superioran način osvojila prošle sezone.

“Imamo pet bodova manje u odnosu na lidera šampinata, ekipu Titograda. Međutim, uz sve probleme koje smo imali, nalazimo se u dobroj poziciji i imamo mnogo vremena i utakmica da nadoknadimo propušteno. Nismo imali sreće u pojedinim mečevima. Tu prije svega mislim na duele sa Mornarom, Lovćenom i Iskrom, kada smo promašili sijaset prilika, a golove primali olako. Pauza nam je prijala da se restartujemo, da se osvježimo, utegnemo linije i jedva čekamo da se šampionat nastavi”, rekao je za Sport Klub Marko Ćetković, koji je prošle sezone sa ekipom Mladosti (sada OFK Titograd) osvojio Kup Crne Gore, i nastavio:

“Očekuje nas jako težak meč protiv Zete. Gledali smo nekoliko utakmica i zaista je nevjerovatno kako ekipa iz Golubovaca nije uspela da stigne do pobjede u minulih šest kola. Međutim, naš cilj je da to tako ostane i u narednom meču. Cijenimo Zetu, znamo da najveća opasnost prijeti od sjajnog napadača Nikole Krstovića, ali naš cilj je pobjeda koja bi nas pokrenula, razdrmala i usmjerila ka cilju, a to je odbrana trona. Pored nedostatka sreće, imali smo i problema sa povredama i umorom. Sada je sve složeno kako treba i jedva čekamo duel sa Zetom”.

U ostalim mečevima sedmog kola snage će odmjeriti: Lovćen – Iskra, Mornar – OFK Titograd, Petrovac – Rudar, Grbalj – Budućnost.

Tabela: Titograd 14, Budućnost 11, Iskra 10, Lovćen 9, Sutjeska 9, Petrovac 8, Rudar 7, Grbalj 5, Zeta 3, Mornar 2.

 

Izvor: Sport Klub

Ostale vijesti iz kategorije