Autor: onogost.me
Foto: Milan Šapurić
20:19
4.11.2019.

Giljen suspendovan zbog vrijeđanja: "To je bio ringišpil"

Disciplinska komisija FSCG pokrenula je postupak protiv kapitena Sutjeske Vladana Giljena, koji je, pritom, suspendovan do donošenja odluke o eventualnoj kazni, saopšteno je iz FSCG.


Postupak je pokrenut, jer se prilikom isključenja na meču sa Podgoricom (2:2) "nesportski ponašao prema zvaničniku utakmice prvom pomoćnom sudiji Danijelu Deviću i delegatu utakmice".

Giljen je nakon izjednačenja Sutjeske na 2:2 u posljednjim trenucima meča, revoltiran upadicama i komentarima zvaničnog spikera na stadionu tokom trajanja utakmice (!?), a posebno nakon golova Podgorice, burno reagovao, pa mu je sudija Miloš Bošković na intervenciju delegata Radojice Klačara pokazao crveni karton.

Kapiten Sutjeske dugo nije mogao da se smiri, tako da ga, po svemu sudeći, očekuje suspenzija duža suspenzija od jedne ili dvije utakmice neigranja...

Giljen: Spiker je tokom igre komentarisao suđenje i tabelu, govorio da je vidovit...

Kapiten Sutjeske kaže da je utakmica sa Podgoricom ličila na ringišpil, a ne fudbal, te da je njegova reakcija bila usmjerena isključivo prema zvaničnom spikeru na stadionu, a ne prema službenim licima.

„To je bio ringišpil, kao da smo bili u zabavnom parku, a ne na utakmici. Zvanični spiker je preko razglasa komentarisao tokom cijelog meča – govorio kako izgleda tabela kada je Podgorica davala golove, komentarisao je i suđenje i kako sudija nije dosudio penal za Podgoricu, pričao sa trenerom, govorio da je vidovit... Sve to je pričao dok je igra trajala, to nikad nisam doživio. Pričali smo o tome na poluvremenu, čudili se, i mi i igrači Podgorice“, kazao je Giljen za „Vijesti“. 

Sutjeska je gubila 2:0 od Podgorice, a u finišu došla do boda, golom Markovića u šestom minutu nadoknade...

„Gubili smo 2:0, bili smo nervozni svi, napeti, što je i normalno. Kad smo izjednačili, okrenuo sam se misleći da je spiker na dijelu stadiona gdje je bio delegat. Nisam znao da je on na suprotnoj strani, na glavnoj tribini, među navijačima. Sve što sam rekao bilo je upućeno njemu, spikeru. Tada su delegat i pomoćni sudija zvali glavnog sudiju Boškovića i kazali mu da me isključi. Rekao sam im: 'Sram vas bilo, mene prijavljujete, a pogledajte šta spiker radi cijelu utakmicu'. E, jesu li se uvrijedili na moje 'sram vas bilo – ne znam“, ispričao je Giljen.

On je zvaničnu izjavu u kojoj je objasnio šta se dogodilo dao odmah nakon meča, a sjutra će je, kaže, na dopunskom „saslušanju“, samo ponoviti.

„Sva moja ljutnja i nervoza, i moja reakcija, bila je namijenjena ka zvaničnom spikeru, a ne prema nekom drugom“, rekao je Giljen. 

izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije