Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lončar: Niko više ne priča o fudbalu, samo o tome kada će se virus povući

90746606_662822291118621_8293135343775907840_n
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2020. u 07:46

Bivšeg fudbalera Sutjeske Stefana Lončara situacija sa koronavirusom zatekla je u Hrvatskoj gdje igra za Istru.

U ovoj zemlji situacija sa vanrednim okolnostima je slična kao i kod nas. Fudbal je stao, a naš sugrađanin se, kao i ostali dio ekipe, nalazi u karantinu, što za fudbalere nije neobična situacija.

“U cijeloj Hrvatskoj su zatvoreni lokali kao i kod nas isto, sport je stao, rade samo marketi, pošte, pumpe, apoteke i banke. Broj zaraženih se povećava iz dana u dan. Od skoro je zabranjeno da se ide iz grada u grad. Možete izaći na posao ili do prodavnice”, kazao nam je Lončar.

Ipak, kako ističe, kod njega ova situacija ne izaziva strah, ali je oprez svakako prisutan,

“Svakako da je ovo poremetilo cijeli svijet, sve je odjednom stalo, nadam se da će brzo proći, da ćemo početi kroz mjesec ili dva sa fudbalom jer je teško bez pravih treninga. Dobili smo svi isti program trčanja i vježbi da radimo, ali je i to prije par dana prekinuto do daljnjeg”, navodi on.

Prije nego što su uvedene privremene mjere u našoj državi, Stefan je tražio dozvolu da dođe u Crnu Goru, ali je nije dobio od kluba.

“Pravila su ta, da kad sam pitao da idem kući dok još virus nije došao kod nas u Crnu Goru, rekli su da ne mogu. Međutim, sada se ne zna kad će se početi sa radom, a sad je kasno da idem jer bih morao u karantinu ili samoizolaciji biti 14 dana, pa sam odlučio da ostanem i čekam”, naglašava Lončar dodajući da više niko ne priča o fudbalu, samo o tome kada će se virus povući, a za kraj razgovora je imao poruku i za svoje sugrađane.

“Poručio bih Nikšićanima da slušaju nadležne šta im govore. Svi gledamo šta se dešava u Italiji, Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Svi su to opušteno prihvatili usljed čega je nastao haos koji traje skoro mjesec dana. Budite oprezni i ostanite kući”, naglasio je na kraju razgovora za portal Onogošt Stefan Lončar.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.