Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković: Ciljevi će biti isti, imamo šanse protiv Slovana

markovic_1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2019. u 06:21

Fudbaleri Sutjeske počeli su sa pripremama za novu sezonu, koju će početi kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvu utakmicu šampion Crne Gore igra već 9. jula u Bratislavi.

Jedan od igrača koji je dao ogroman doprinos u osvajanju četvrte titule, a druge uzastopne za nikšićki tim, bio je Božo Marković, koji je bio najbolji strijelac “plavih” u prethodnoj sezoni, sa 12 postignutih golova u prvenstvu i jednim u kupu. On će i u narednoj sezoni nositi plavo-bijeli dres, u klubu u kom je 2002. godine započeo profesionalnu karijeru.

“Postignut je dogovor o nastavku saradnje i to naravno na obostrano zadovoljstvo. Lako smo došli do dogovora, jer praktično moje ostajanje u klubu nije ni dolazilo u pitanje, jer samo u slučaju neke dobre inostrane ponude bio sam spreman da napustim klub. Ali se nisam uopšte opterećivao time i sada samo razmišljam o Sutjesci i obavezama koje me tu čekaju”, istakao je Marković u razgovoru za naš portal.

Uprava kluba je u prethodnom periodu odradila veoma dobar posao, pa su kraj Bistrice stigli Stefan Nikolić, Aleksandar Šofranac i Damir Kojašević, fudbaleri koji su oblačili i dres reprezentacije.

“Pojačanja su svakako prava i mislim da će ekipa sa njima puno da dobije, a do kraja prelaznog roka možda stigne još jedan igrač u klub. Posao uprave ne treba da čudi jer nas čekaju veoma zahtjevne i teške utakmice u Evropi, a naravno da ćemo i u narednoj sezoni u domaćim takmičenjima imati iste ciljeve, a to su trofeji”, naglasio je džoker “plavih”.

Šampion države je produžio i saradnju sa najboljim trenerom u Crnoj Gori Nikolom Pecom Rakojevićem, koji je sa nikšićkim klubom osvojio dvije titule prvaka i jedan pehar namijenjen pobjedniku kupa.

“Naravno da je i produžetak saradnje sa trenerom Rakojevićem pravi potez. Pod njegovim vođstvom svi smo kao jedan, uigrani smo i od toga sistema ne treba odustajati, od sistema koji funkcioniše već tri godine, a koji donosi rezultate i trofeje”, kazao je Marković.

Sutjeska će za rivala na startu ovogodišnje evropske avanture imati Slovan iz Bratislave, neugodni tim koji predvodi napadač Andraž Šporar, a u taboru “plavih” tek treba da se upoznaju sa detaljnijim informacijama o protivniku.

“Riječ je o prvaku Slovačke, za sada baš nemamo mnogo informacija, ali iz dana u dan ih dobijamo. Iskreno zadovoljan sam žrijebom. Slovaci imaju par izuzetnih pojedinaca, ali vjerujem da ako dobro odradimo pripreme da ćemo imati svoje šanse protiv Slovana”, zaključio je Marković.

Ekipa Sutjeske od juče boravi na Zlatiboru gdje će se pripremati za prvi evropski izazov, a planirano je da odigra tri kontrolne utakmice.

Prvi duel prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između Slovana i Sutjeske igra se u Bratislavi 9. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Nikšiću. Ukoliko prođu slovačkog predstavnika, “plavima” bi rival u narednoj rundi kvalifikacija za najelitnijeklupsko takmičenje bio kiparski APOEL.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.