Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marković: Spreman sam da potpišem doživotni ugovor za Sutjesku

markovic_1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.06.2019. u 09:32

Božo Marković, tridesetogodišnji igrač FK „Sutjeska“ Nikšić, koji igra na poziciji napadača, započeo je svoju karijeru 2002. godine kada je odigrao prvu zvaničnu utakmicu.

Božo je za „Sutjesku“ igrao neprekidno do 2012. godine kada se iz ličnih razloga povukao i narednih pet godina igrao je za druge crnogorske klubove. Ipak je Sutjeska ostala njegov matični klub i velika ljubav kojoj se i vratio u junu 2017. godine.

Nakon tri nedelje od povrtka u klub, Božo je sa svojim saigračima odigrao kvalifikacionu utakmicu za Ligu Evrope.

Veliki plasman i prolazak tima u evropsku ligu, za njega je, kako kaže, bio dokaz da je napravio pravi izbor vrativši se u Sutjesku.

Dobar početak sezone, talentovani igrači i uvijek sjajna podrška vjernih Vojvoda, obilježili su njegov povratak.

Bez navijača, ne bi bilo ni Sutjeske, ističe Božo.

“Oni nam daju snagu i vjeru, tu su za nas uvijek, naručito onda kada nije sve idealno i ne ide sve po planu. Zajedno smo učestvovali u više akcija i posjeta humanitarnog karaktera a planiramo pokazati takvo jedinstvo i u budućnosti”, priča on-

U martu, 2018. godine, Božo je zadobio povredu koljena, dva mjeseca prije kraja prvenstva. Nije ga spriječilo da ostane uz svoje saigrače, da bodri sa klupe i da zajedno proslave osvojenu titulu.

U tom teškom periodu u karijeri, Božo se ostvaruje u najljepšoj životnoj ulozi, 25. maja, postaje otac.

Najdraži gol u životu postigao je upravo nakon povrede, u utakmici protiv FK „Iskra“.

Vratio se na pravi način i pomogao ekipi, koja je u prvih nekoliko kola bila u zaostatku 7-8 bodova u odnosu na prvoplasiranog.

Na kraju sezone uspjeli su da opravdaju očekivanja kako navijača, tako i sugrađana, osvojivši titulu, uz žal što nijesu obezbijedili finale kupa i borbu za duplu krunu.

Božo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona priželjkuje utakmicu protiv FK „Crvene Zvezde”  ili  „Celtic F.C.“

FK „Sutjeska“ ima četiri sigurne utakmice u Evropskim takmičenjima, pa u slučaju da ne prođu prvog  rivala, nastavljuju u Ligi Evrope.

Marković se nada prolasku u Ligu šampiona ili u sljedeće kolo za Ligu Evrope, što bi obezbijedilo i dodatni novac klubu potreban za lakše funkcionisanje.

Bila bi to šansa i  svim igračima da se dokažu, da još jednom pokažu svoj talenat i znanje.

Krajem prošle godine kada je bilo kritično, kada su se bodovi smanjivali, desila se najteža situacija u kojoj je trener Peca Rakojević, morao na tešku operaciju.

Pored teške operacije i još težeg oporavka, nakon nedelju dana prvo mjesto koje je posjetio bio je stadion „Sutjeske“, naveo je Marković i dodao da trenera nije ni veliko nevrijeme spriječilo u takvom stanju da bude uz igrače u utakmici protiv FK „Grbalj“, nakon koje su postali šampioni Crne Gore.

Igračima je Pecovo zdravlje ipak najbitnije jer bez njega ne bi bilo istog entuzijazma a ni ovogodišnje titule.

Klub se ipak, pojačava na pravi način. Božu je ugovor istekao, no trenutno je u pregovorima sa klubom i njegova je želja da tu i ostane.

Emotivno je vezan za svoj klub, svoj grad i svoje navijače, i navodi da je spreman da potpiše doživotni ugovor za Sutjesku.

Nada se da će i u budućem periodu nositi plavo bijeli dres, igrati na svom stadionu, pred svojim navijačima, pod grbom u svom gradu. Biti na terenu onaj najbolji, koji igra za sebe i za svoj tim, za navijače i Nikšić, srcem i iskustvom uz velike snove za velike pobjede.

 

Izvor: Grad kulture

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.