Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marojević: Od osnivanja klub radi na tome da skloni djecu sa ulice

ofk_niksic_2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.05.2021. u 15:46

Utakmicom protiv FK Adria, Omladinski fudbalski klub Nikšić obilježiće danas 17 godina postojanja.

Kako je kazao Dragan Marojević, direktor i trener u OFK Nikšić, kroz klub je od osnivanja prošao veliki broj igrača u mlađim, ali i starijim uzrasnim kategorijama. Danas, kao i kada su počeli sa radom, prema njegovim riječim, imaju isti cilj – da što više dječaka počne da se bavi sportom.

“Klub je osnovan 2004. godine, i od tada radi da što više djece skloni sa ulice, da postanu prije svega dobri ljudi i sportisti. Svih ovih godina imali smo brojne selekcije u takmičenjima, uključujući i seniore. U prošlosti smo postizali zapažene rezultate, takmičili smo se na svim nivoima, kako u prvenstvu Crne Gore, tako i na međunarodnim turnirima”, rekao je Marojević.

U klubu su posebno ponosni na organizaciju Međunarodnog turnira “Fudbal DA, droga NE”, koji će i ove godine biti tradicionalno organizovan. Takođe, kako je Marojević napomenuo, veliki broj igrača je ponikao u OFK Nikšić, a pojedini su danas i crnogorski reprezentativci.

“Danas imamo Petra Todorovića u reprezentaciji, a tu je i Vladimir Jovović koji igra za A tim nacionalne selekcije. Istakao bih i da 32 igrača, koja su ponikla u našem klubu, igraju u inostranstvu, što znači da su uspjeli kroz fudbal i da su kroz OFK Nikšić uspjeli da dosegnu te visine, te da im fudbal bude zanimanje”, kazao je Marojević.

OFK Nikšić će današnjim duelom protiv FK Adria u kojem igraju uglavnom Japanci, kako je Marojević napomenuo, obilježiti rođendan kluba. Početak meča zakazan je za 17 časova na stadionu pod Trebjesom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.